G. Landsbergis: visa valstybė tapo Lenkų rinkimų akcijos įkaitais

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, komentuodamas premjero Sauliaus Skvernelio ir prezidento Gitano Nausėdos pirmadienio susitikimą, teigia, kad šalies vadovas turėtų imtis aktyvesnių veiksmų dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus.

TS-KD lyderis mano, kad valdantieji, prieš prezidentą apgynę J. Narkevičių, siekia imuniteto ir premjerui S. Skverneliui, jei prieš rinkimus ištiktų dar vienas skandalas.

„Šiandien belieka apgailestauti, kad visa valstybė tapo Lenkų rinkimų akcijos įkaitais. Vasarą įtikinę prezidentą, kad koalicijos stabilumui būtini lenkai, valdantieji dabar nusprendė, kad Gitanas Nausėda nesiims jokių griežtesnių žingsnių prieš Vyriausybę, kurią pats neseniai paskyrė“, – Eltai sakė G. Landsbergis.

G. Landsbergio teigimu, jei prezidentas nesiims aktyvesnių veiksmų, Lietuva bus priversta dar metus turėti “jerunda standartų” Vyriausybę.

Be aktyvesnių prezidento veiksmų, kuriuos esame pasirengę palaikyti, Lietuva būtų priversta dar metus turėti “jerunda standartų” Vyriausybę“.

„Tuo pačiu galima manyti, kad apgynę nuo prezidento kritikos visiškai susikompromitavusį Narkevičių, valdantieji siekia imuniteto ir premjerui, ir bet kuriam kitam ministrui, jeigu šį (ar šią) prieš rinkimus ištiktų skandalas. Be aktyvesnių prezidento veiksmų, kuriuos esame pasirengę palaikyti, Lietuva būtų priversta dar metus turėti “jerunda standartų” Vyriausybę“, – sakė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad pirmadienį prezidento G. Nausėdos vyriausiasis patarėjas vidaus politikos klausimais Povilas Mačiulis po šalies vadovo susitikimo su premjeru S. Skverneliu teigė, kad sprendimas dėl susisiekimo ministro J. Narkevičiaus likimo poste bus priimtas kitą savaitę. Šią savaitę susikoncentruoti į biudžeto priėmimą paprašė pats S. Skvernelis, informavo P. Mačiulis.

Po virtinės viešojoje erdvėje dėmesio sulaukusių skandalų, kuriuose figūravo J. Narkevičius, prezidentas G. Nausėda susisiekimo ministrui pareiškė nepasitikėjimą ir kelis kartus paragino jį trauktis iš pareigų.

Savo ruožtu premjeras S. Skvernelis, reaguodamas į šalies vadovo pareiškimą, teigė nematąs teisinio pagrindo atleisti J. Narkevičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas Gabriui ,

klausimas Gabriui , portretas
praėjus 10-12 metų nuo kažkokių veiksmų, kaip galima tuos veiksmus dar prikabinti Skverneliui, tai kodėl keli tą reikalą praęjus tiek laiko, kodėl iki šiol nekėlei, nesiaiškinai to klausimo? Ar prieš tiek metų Skvernelis pažinojo Narkevičių ? Žodžiu, juokas ima, o rimtai ,tai reikia nustatyti ka čia kalčiausias, ar ne skundikas.

Kia

Kia portretas
Man kelia juoka,kai sneka anukas,kuris pats su visa savo armija skesta korupcijoje,skaito morale visiems kam netingi.Tikrai,kad sis vaikinas nera adekvatus,nejaugi jis masto ,kad jo geseftai uzslaptinti,kaip ir jo dedule su armija KGB.Vaike,patikek kad po ziemos ateina pavasaris ir vasara,ateis ir tau eile ateiti ir atsakyti i kausimus taip mylinciai Sirinskiene,nes po rinkimu ji toliau klaus,o gal susidomes ir genprokuroras

Nu nu

Nu nu portretas
Kokia DAR nupezejai JONAI KOKIA TAUTA GERBIA IR PALAIKO SLEKTA??? Vapi tai vapek BET IR DAR SI TA PUODYNEJ TUREK!!
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių