G. Nausėda: D. Sassolis buvo šviesus žmogus ir Lietuvos draugas

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda, reikšdamas užuojautą dėl Europos Parlamento pirmininko Davido Sassolio mirties, teigia, kad Parlamento vadovas buvo šviesus žmogus ir Lietuvos draugas.

„Tikrai labai šviesus žmogus buvo. Ir aš noriu, kad jo atminimas liktų kaip šviesaus žmogaus ir Lietuvos draugo. Tai buvo Lietuvos draugas, kuris savo draugystę, savo atsidavimą Lietuvai įrodė savo neseno vizito Vilniuje metu, palaikė mus labai migracijos klausimu ir šiaip buvo puikus žmogus, su kuriuo turėjau garbės tiesiogiai bendrauti“, – žurnalistams penktadienį teigė G. Nausėda.

Prezidentas penktadienį lankėsi Europos Parlamento biure Vilniuje, kur pasirašė užuojautų knygoje Davido Sassolio atminimui pagerbti.

ELTA primena, kad Europos Parlamento pirmininkas D. Sassolis, sulaukęs 65 metų, mirė ankstyvą antradienio rytą ligoninėje Šiaurės rytų Italijos Aviano savivaldybėje.

Gimęs 1956 metų gegužės 30 dieną Florencijoje, D. Sassolis Europos Parlamento nariu buvo išrinktas 2009-aisiais, o Parlamento pirmininku tapo 2019 metų birželį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
pats ar esi geras savo tautai kuri parduota /perduota/ vakarams kaip teritorija poligonams pries rusus kurie A bombos nemete ant nekaltu zmoniu===

Anonimas

Anonimas portretas
Gal ir geras, bet DURNAS. Vakcinos zmogeli prazude.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių