G. Nausėda: JAV vaidmuo yra esminis užtikrinant NATO rytinio flango saugumą

  • Teksto dydis:

JAV vaidmuo yra esminis užtikrinant NATO rytinio flango saugumą, po nuotolinio susitikimo su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda (Andžejumi Duda) ir Slovakijos prezidente Zuzana Čaputova sako Lietuvos vadovas Gitanas Nausėda.

Kaip pranešė Prezidentūra, trečiadienį vykęs pokalbis buvo skirtas pasirengti kitą savaitę Varšuvoje vyksiančiam Bukarešto devyneto šalių vadovų susitikimui su JAV prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu).

Nuotoliniame pokalbyje Lietuvos, Lenkijos ir Slovakijos prezidentai aptarė regiono saugumo klausimus, Rusijos karą Ukrainoje ir paramą prieš agresorių kovojančiai šaliai, taip pat – pasirengimą NATO viršūnių susitikimui Vilniuje.

NATO viršūnių susitikimas Vilniuje bus savalaikė proga priimti sprendimus, pastiprinsiančius tiek mūsų regiono, tiek viso Aljanso saugumą.

Pasak Lietuvos vadovo, JAV vaidmuo yra esminis užtikrinant NATO rytinio flango saugumą. Prezidentas pabrėžė, kad situacija regione dar ilgai išliks įtempta, todėl Aljanso išlaidos gynybai turi didėti, o karinė pramonė dirbti visu pajėgumu. Šalies vadovas pokalbio metu akcentavo ir pasirengimą Vilniaus viršūnių susitikimui.

„NATO viršūnių susitikimas Vilniuje bus savalaikė proga priimti sprendimus, pastiprinsiančius tiek mūsų regiono, tiek viso Aljanso saugumą. Svarbu ne tik įgyvendinti Madride priimtus sprendimus, bet ir judėti toliau: sutarti dėl atnaujintų regioninių gynybos planų, stiprinti oro gynybą, didinti išlaidas gynybai. Drauge turime siekti, kad išlaikytume Aljanso vienybę ir ryžtą“, – sakė prezidentas.

Lietuvos, Lenkijos ir Slovakijos vadovai taip pat aptarė paramos Ukrainai klausimus. Prezidentas pabrėžė, kad karui įžengus į lemiamą fazę yra svarbu užtikrinti nepertraukiamą karinę pagalbą ir atliepti ukrainiečių poreikius mūšio lauke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Niekas nepuola

Niekas nepuola portretas
Nustokit žmones bauginti. Kas čia puls? Moterys negražios, vaikai idiotai ir išsigimę, išteklių jokių. Krūvelė senukų po prekybcentrius pasivaikštote ir ką? Kas suinteresuotas tuos senius užpult? Niekas.

onute

onute portretas
kaunadieni kur dingo trijules reitingai i prezidentus kur pišė nausėda vėgėlė Kodėl išėmėt taip norim matyti

Burzuazinis nacionalistas

Burzuazinis nacionalistas portretas
Stiprinti savo kariuomene, ugdyti tautine visuomene ir pirkti rimtus ginklus.Pakaks pliurpti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių