G. Nausėda įvairiomis progomis pasveikino Šveicarijos, Čekijos ir Slovakijos vadovus

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Alainą Bersetą tapus Šveicarijos Konfederacijos prezidentu, Slovakijos vadovę – valstybės įkūrimo, o Čekijos prezidentą ir čekus – valstybės atkūrimo dienos progomis, sekmadienį pranešė prezidentūra.

G. Nausėda savo sveikinime A. Bersetą teigė, kad Lietuvą ir Šveicariją sieja ilgamečiai draugiški dvišaliai ryšiai, grįsti pagarba pamatinėms demokratijos vertybėms.

„Tikiu, kad drauge sėkmingai stiprinsime mūsų dvišalį dialogą bei sieksime tarptautinėmis taisyklėmis grindžiamos pasaulinės tvarkos išsaugojimo bendradarbiaudami Jungtinėse Tautose ir kitose tarptautinėse organizacijose. Šiuo metu viso demokratinio pasaulio prisidėjimas ir vienybė yra nepaprastai svarbūs telkiant visapusišką paramą nuo Rusijos karo kenčiančiai Ukrainai ir jos žmonėms“, – rašoma G. Nausėdos sveikinime.

Šalies vadovas akcentavo, kad Lietuva ir Šveicarija turi potencialo stiprinti bendradarbiavimą kultūros, švietimo, ekonomikos, mokslo ir inovacijų srityse.

Sveikinime Slovakijos prezidentei Zuzansi Čaputovai ir slovakams valstybės įkūrimo dienos proga, G. Nausėda pabrėžė vertinantis puikų šalių bendradarbiavimą Europos Sąjungoje (ES) ir NATO.

Pasak G. Nausėdos, Rusijos karo prieš Ukrainą kontekste šalims bendramintėms yra labai svarbu išlikti vieningoms, veikti kartu smerkiant Rusijos veiksmus, telkiant paramą Ukrainai, stiprinant sankcijas agresorei Rusijai ir keliant atsakomybės už sukeltą karą klausimus.

„Lietuva ir Slovakija puoselėja puikius dvišalius ryšius, mus sieja vieningas požiūris į saugumo iššūkius Europoje. Tikiuosi, kad ateityje ir toliau sėkmingai bendradarbiausime mūsų valstybėms svarbiais klausimais“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Sveikindamas Čekijos prezidentą Milošą Zemaną ir visus šalies žmones Čekijos savarankiškos valstybės atkūrimo dienos proga, G. Nausėda pabrėžė, kad Lietuvą ir Čekiją sieja draugiški žmogiškieji ryšiai bei abipuse pagarba ir supratimu grįstas dvišalis ir daugiašalis bendradarbiavimas.

„Vertinu Čekijos, kaip NATO sąjungininkės, tvirtą indėlį į Baltijos regiono, kartu visos Europos, saugumo stiprinimą“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas taip pat pasveikino Čekiją su sėkmingu pirmininkavimu ES Tarybai šiuo sudėtingu visai Europai laikotarpiu.

„Rusijos karo Ukrainoje akivaizdoje turime būti kaip niekad susitelkę ir vieningi smerkiant Rusijos veiksmus ir keliant atsakomybės už sukeltą karą ir skausmą Ukrainos tautai klausimus“, – teigė G. Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kavenskis

Kavenskis portretas
Idomu ka dar Nauseda -pliurpius, be nereiksmingu sveikinimu, padare Lietuvai ?

Gal

Gal portretas
Gal prezidentas paims patirties is sveicarijos kaip organizuoti referundumus del klausimu liecianciu visa tauta
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių