G. Nausėda su Ukrainos prezidentu aptarė padėtį šalies rytuose

  • Teksto dydis:

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu aptarė padėtį šalies rytuose, kur tęsiasi konfliktas su Rusijos remiamais separatistais.

V. Zelenskis paskambino G. Nausėdai pasveikinti jo su pergale prezidento rinkimuose.

Pokalbio metu V. Zelenskis pasidalino informacija apie situaciją fronto linijoje rytų Ukrainoje, kur lankėsi pirmadienį, siekdamas įvertinti žmonių socialinę padėtį, nuotaikas, karių gyvenimo sąlygas, maisto kokybę, socialines garantijas, rašoma G. Nausėdos atstovo spaudai Aisčio Zabarausko išplatintame pranešime.

Anot jo, G. Nausėda informavo Ukrainos prezidentą, kad Lietuva susirūpinusi stebi situaciją fronto linijoje ir kad išliks svarbia šios šalies partnere tarptautinėje arenoje tiek sprendžiant saugumo, tiek europinės ar euroatlantinės integracijos klausimus.

„Ukraina turi milžinišką potencialą, ji turtinga žmonėmis ir resursais. Sėkmingai spręsdama korupcijos bei oligarchinių struktūrų problemas, ši šalis gali tapti klestinčia Europos valstybe“, – pranešime cituojamas G. Nausėda.

2014 metais kilęs konfliktas Rytų Ukrainoje nusinešė daugiau nei 13 tūkst. gyvybių. Rusija taip pat yra aneksavusi Ukrainos Krymo pusiasalį.

G. Nausėda pradės eiti Lietuvos prezidento pareigas po inauguracijos liepą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Ukraina, Lenkija mums broliai

Kęstas

Kęstas portretas
Ir Nausėda Ukrainos niekaip nepriėda. Tuo tarpu Lietuvos verslas merdi. Beveik niekas tiek neapsimoka, kiek bobučių verslas. Būsto nuoma tapo geriausia investicija Lietuvoje. "Kovo pabaigoje turto valdymo bendrovė „INVL Asset Management“ paskelbė, kad 2018 metais investavusieji į būstą sulaukė didžiausios grąžos, lyginant su kitomis investicijų rūšimis. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

patikslinimas

patikslinimas portretas
ukrainieciu : zuvo ,dingo be zinios apie 22000 ir daug pabego i rusija. Dabar bega i europa ,teks mokytis haholu kalbos greit prireiks.Geriausia nesikist i ju vidaus rikalus,bet… .
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių