G. Nausėda sureagavo į R. Karbauskio kritiką: tai nėra nepagarba Seimui

Prezidentas Gitanas Nausėda sureagavo į „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio priekaištus Prezidentūrai. Šalies vadovo teigimu, skubotas pataisų, numatančių papildomas išlaidas, pateikimas, priešingai nei teigia R. Karbauskis, nėra nepagarbos Seimui rodymas.

„Apgailestauju, kad sprendimas ir įstatymo projektas Seimą pasiekė taip vėlai, bet mes svarstėme tuo pat metu abu įstatymo projektus, įskaitant ir GPM, kuris yra susijęs su daugybę metodologinių, buhalterinių problemų. Reikėjo visas jas išspręsti. Aš pats atidžiai skaičiau šiuos dokumentus ir tiesiog reikalas nusitęsė“, – ketvirtadienį žurnalistams teigė G. Nausėda, ragindamas parlamentarus būti labiau supratingus.

„Tai tikrai nėra jokia nepagarba Seimui. Prašyčiau supratimo, kad visi dirbame tam tikromis kritinėmis sąlygomis, norime, kad sprendimai gimtų anksčiau, nenorime atidėti nė vienai dienai. Tikiuosi, kad supratimas ir noras kartu dirbti bei padėti vienas kitam bus“, – teigė prezidentas.

Aš pats atidžiai skaičiau šiuos dokumentus ir tiesiog reikalas nusitęsė.

„Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis ketvirtadienį sukritikavo G. Nausėdos patarėjus, esą šie rodo nepagarbą Seimui. Politiko kritiką sukėlė trečiadienio vakare Prezidentūros Seimui pateiktos ir skubos tvarka svarstyti pasiūlytos pastarąją savaitę pristatytos iniciatyvos skirti vienkartines išmokas vaikams bei mažinti gyventojų pajamų mokestį.

„Logiškai sunku paaiškinti, kodėl reikėjo vakar vakare pateikti pasiūlymus ir reikalauti juos šiandien ypatingos skubos tvarka priiminėti. Tai kažkokia nepagarba. Aš esu įsitikinęs, kad prezidentas nežino, jog taip buvo pasielgta“, – Seime ketvirtadienį teigė R. Karbauskis.

R. Karbauskio kritikos prezidento patarėjams būta ir anksčiau

„Valstiečių“ lyderis ir anksčiau yra kritikavęs prezidento komandą, bet ne patį šalies vadovą. Griežto R. Karbauskio įvertinimo šiais metais buvo sulaukęs vyriausiasis G. Nausėdos patarėjas Povilas Mačiulis po to, kai jis LRT radijui pareiškė, jog R. Karbauskio paviešintos schemos apie neva buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio įdarbintus artimus žmones yra „politinės realybės šou“, o paviešinti argumentai, tvirtino P. Mačiulis, yra neįtikinami.

R. Karbauskis, reaguodamas į šį prezidento patarėjo pasisakymą Eltai teigė, kad P. Mačiulio pasakymai yra visiškas absurdas.

„Mes jau susidūrėme būtent su P. Mačiulio pasisakymais, kuomet jis pasisako ne taip, kaip galvoja prezidentas. Dėl to aš niekaip negalėčiau vertinti P. Mačiulio pasakymų kaip Prezidentūros pasakymo. Tai yra asmeninis P. Mačiulio pasisakymas, kuris nieko bendro neturi su Prezidentūros nuomone. Jis jau ne vieną sykį sako prieštaringus dalykus, pavyzdžiui, kai sakė dėl rinkimų vienmandačių panaikinimo, o tuomet prezidentas turėjo paneigti jo žodžius“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad  šalies vadovas pasiūlė Seimui priimti įstatymą, pagal kurį vaikams iš nepasiturinčių ir gausių šeimų, taip pat vaikams su negalia ne vėliau kaip liepos mėnesį būtų išmokėta vienkartinė 200 eurų išmoka, o visiems kitiems vaikams – vienkartinė 120 eurų išmoka. Seimas ketvirtadienį po pateikimo šiam pasiūlymui pritarė.

Prezidentas taip pat pateikė įstatymo pataisą, kuria siūloma laikinai – iki metų pabaigos – sumažinti standartinį gyventojų pajamų mokesčio (GPM) tarifą nuo 20 iki 15 proc., taikant jį visų darbuotojų pajamoms iki 3 vidutinių darbo užmokesčių (VDU) lygio.

Šalies vadovas taip pat pasiūlė ankstinti numatytą neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) padidinimą ir pradėti taikyti 50 eurų didesnį NPD jau šiais metais.

Kaip numatyta ketvirtadienio Seimo darbotvarkėje, šią savaitę ketinama parlamentui pristatyti tik siūlymą, kuriuo numatoma vienkartinėmis išmokomis paremti šeimas su vaikais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PREZIDENTUI nereikia s u m e n k i n t i,

PREZIDENTUI nereikia s u m e n k i n t i, portretas
patarėjų daromas KLAIDAS ir tai vyksta ne pirmą kartą,--- akivaizdu, kad būtina atsižvelgti į rinkėjų kritiką,vertinat patarėjų neprofesionalius darbus.

Taip

Taip portretas
Atrodo,kad p Karbauskis šį kartą teisus.

idomu

idomu portretas
kokias pareigas juridiskai uzima /karabasiukas/ gal /kardinolo/ spesc patarejo kokie kailiniai tinka meiluzem?...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių