G. Nausėda susilaiko nuo A. Dulkio vertinimo: nenoriu įsirašyti į kritikų chorą

Šalies vadovas Gitanas Nausėda mano, kad sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys stengiasi tinkamai atlikti savo pareigas bei įsiklausyti į jam pateiktus pasiūlymus, tačiau, pasak prezidento, šią sudėtingą situaciją jam yra nelengva. Šalies vadovas teigia kol kas norįs susilaikyti nuo ministro vertinimo bei kritikavimo ir teigia, kad Prezidentūra yra pasiruošusi A. Dulkiui padėti.

„Aš manau, kad ponas Arūnas tikrai stengiasi: formuoja komandą, stengiasi įsiklausyti į pasiūlymus ir jam tikrai yra nelengva, nes problemos spaudžia iš visų pusių ir to įsibėgėjimo laikotarpio, susipažinimo su situacija laikotarpio prabangos jis neturėjo. Bet turbūt jis aiškiai žinojo, į kokį karštą tašką jis eina“, – interviu LRT radijui teigė G. Nausėda.

Prezidentas pažymi kol kas norįs susilaikyti nuo ministro vertinimo ir kritikavimo. Jo teigimu, Prezidentūra per šią sudėtingą pandemiją yra pasiruošusi padėti A. Dulkiui.

„Tai šiandien aš susilaikysiu nuo vertinimų ir juo labiau nenoriu aš čia labiau įsirašyti į kritikų chorą, kuris ir be manęs yra pakankamai gausus. Žmogus dirba, žmogus nori pasiekti rezultato toje vietoje, kurioje dirba ir žiūrėkime, kaip jam sekasi“, – sakė šalies vadovas.

Problemos spaudžia iš visų pusių ir to įsibėgėjimo laikotarpio, susipažinimo su situacija laikotarpio prabangos jis neturėjo. Bet turbūt jis aiškiai žinojo, į kokį karštą tašką jis eina.

„Ten, kur mes galime padėti patarimu, galbūt tam tikrų dalykų inicijavimu, jeigu reikia ir teisinių dalykų, mes tikrai padėsime ir ponas A. Dulkys turi jausti šią paramą“, – pridūrė jis.

Vyriausybė daro viską, kad pandemija būtų suvaldyta

Tuo tarpu paklaustas, kaip vertina naujosios Vyriausybės veiklą, prezidentas akcentavo, kad Ministrų Kabinetas deda visas pastangas, kad suvaldytų koronaviruso pandemiją. Šalies vadovo teigimu, tai ir yra Vyriausybės pagrindinė priedermė.

„Turbūt tai, ką pasakiau apie pono A. Dulkio veiklą, galima pritaikyti ir Vyriausybei, nes Vyriausybės pagrindinė priedermė kaip tik yra užgesinti koronavruso gaisrą ir vandens atsargos yra pilamos labai sparčiai ir yra daroma viskas, kad tas gaisras mažėtų“, – teigė G. Nausėda.

Visgi prezidentas atkreipia dėmesį, kad Vyriausybei taip pat kyla ir daug kitokio pobūdžio iššūkių, visų pirma susijusių su ekonomika ir socialiniu gyvenimu.

„Tai turbūt pirmąją tų sunkumų išraišką mes matome 2021 metų biudžete: 7 proc. deficitas, didelės fiskalinės įtampos, kalbos, diskusijos apie tai, ką turėtume keisti finansų politikoje, kaip turėtume grįžti prie normalaus režimo. Visa tai jau yra labai aktualu šiandien, bet, aš manau, ilgainiui arba rytoj poryt keisis mūsų problemų akcentai“, – atkreipė dėmesį šalies vadovas.

G. Nausėda teigia, kad jeigu šiandien labiausiai yra akcentuojamas pandemijos valdymas, tai, pasak jo, „rytoj mes kalbėsime būtent apie tai, kokius pėdsakus pandemija paliko mūsų ekonomikoje, versle, socialiniame gyvenime, ir ekonominiai klausimai veikiausiai taps prioritetiniai“.

NVSC vadovas Robertas Petraitis, M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

NVSC vadovas turi visas teises savo noru nesitraukti iš pareigų

Šalies vadovas įvertino ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) vadovo Roberto Petraičio sprendimą savo noru nesitraukti iš einamų pareigų. Jo teigimu, dabar NVSC vadovo teiginio, esą jis nieko blogo nepadarė, nepakanka.

„Turime daug atsakingų pozicijų Lietuvoje, kai teigti, kad nieko blogo nepadariau, bet taip pat nieko ir gero nepadariau tiesiog yra nepakankama atsakomybei arba mandatui, kuris yra suteiktas“, – teigė G. Nausėda.

Savo laiku lankiausi šiame centre, mėginome kuo galime prisidėti prie to, kad šitas centras veiktų sėkmingiau.

Prezidentas taip pat pripažįsta, kad NVSC veikloje egzistuoja daug problemų, tarp jų ir veiklos organizavimo problemų.

„Savo laiku lankiausi šiame centre, mėginome kuo galime prisidėti prie to, kad šitas centras veiktų sėkmingiau ir viena iš mūsų iniciatyvų buvo įtraukti kariuomenę, savanorius, karius į skambučių centrų veiklą, į tai, kad padėtų, sumažintų krūvį, tenkantį ten dirbantiems darbuotojams ir jie galėtų užsiimti savo veikla efektyviau“, – sakė G. Nausėda.

„Matyt, tokia ekstensyvi pagalba yra nepakankama ir šiame centre iš tikrųjų reikia imtis tam tikrų struktūrinių pertvarkymų, kurie padėtų geriau atliepti tiems reikalavimams, kurie yra keliami šiai institucijai. Savaime suprantama, jeigu vyksta tokio pobūdžio pasistumdymai arba trintys tarp Sveikatos apsaugos ministerijos ir NVSC, tai nėra gerai, nes tai neleidžia įgyvendinti šių būtinų pokyčių, apie kuriuos aš kalbėjau“, – taip pat akcentavo jis.

Visgi G. Nausėda pabrėžė, kad NVSC vadovas R. Petraitis, turi visas teises nesitraukti iš pareigų savo noru.

„Tokiu atveju turbūt žmogus turėtų pagalvoti apie savanoriško pasitraukimo galimybę, tačiau aš, kiek žinau, direktorius nusprendė šia galimybe nepasinaudoti. Tai yra jo teisė ir jis ją gali ginti“, – teigė prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar

Ar portretas
Ar tastukstantis mirusiu kirie buvo atrasti kaip neapskaiciuoti nedalyvavo rinkimuose gal jie balsavo rinkimuose del to ir neapskaiciuoti patikrinkit kie mirusiu dalyvao rinkimuose jei tai buvo daroma amerikoje kodel tas nebuvo daroma Lietuvoje juk tai viena chebra
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių