Prezidentas turi abejonių dėl kai kurių kandidatų į ministrus

Prezidentas Gitanas Nausėda turi abejonių dėl kai kurių kandidatų į ministrus, sako jo patarėjas, tačiau konkrečių pavardžių neatskleidžia.

Pasak prezidento atstovo spaudai Antano Bubnelio, antradienio susitikime su paskirtąja premjere Ingrida Šimonyte buvo sutarta ieškoti kitų kandidatūrų, tačiau pati I. Šimonytė teigia, kad dėl to bus sprendžiama prezidentui susitikus su visais pretendentais į ministrus.

„Prezidentas išsakė savo abejonių dėl kelių kandidatūrų į ministrų postus ir buvo sutarta, kad šioms kandidatūroms bus ieškomi kiti asmenys, kurie galėtų užimti ministro pareigas“, – sakė A. Bubnelis.

„Kalba ėjo, prezidentas išsakė savo pastebėjimų dėl kompetencijos, kurias turi turėti šie kandidatai, vadovausiantys atitinkamos ministerijos kuruojamoms sritims“, – pridūrė jis.

Pasak prezidento atstovo, antradienį per susitikimą su paskirtąja ministre pirmininke išsamiai kalbėta apie septynis kandidatus, su kuriais prezidentas jau buvo susitikęs, taip pat apsikeista įžvalgomis apie tuos kandidatus, su kuriais susitikti jis dar planuoja.

Konsultacijas planuojama tęsti šią savaitę.

Vis dėlto I. Šimonytė pabrėžė, jog susitikimo metu nebuvo sutarta dėl to, kad bus ieškoma kitų kandidatų į pareigas.

„Nebuvo šiandien kažkokių susitarimų dėl kitų kandidatų ieškojimo, tiesiog buvo išsakytos prezidento pastabos tiek dėl tų kandidatų, kurie buvo susitikimuose su prezidentu, tiek kai kurios pastabos dėl tų, kurie nebuvo susitikę“, – sakė I. Šimonytė.

Prezidentas išsakė savo abejonių dėl kelių kandidatūrų į ministrų postus ir buvo sutarta, kad šioms kandidatūroms bus ieškomi kiti asmenys.

Ji teigė, kad jos ir koalicijos sprendimai dėl kandidatūrų keitimo bus priimami tuomet, kai prezidentas susitiks su visais pretendentais į ministrus.

Dėl šios priežasties I. Šimonytė teigė neįvardinsianti ir prezidento kritikos sulaukusių kandidatų.

„Žodis „atmesti“ ir „išsakytos abejonės“ – šie žodžiai yra skirtingi, tai abejonių galima išsakyti turbūt apie bet kurį žmogų, bet turint mintyje, kad susitikimai yra tebevykstantys toliau ir pastabų buvo išsakyta turbūt apie vieną kitą kandidatą ir tos pastabos buvo skirtingo sudėtingumo ir skirtingo turinio, šiandien tiesiog saugodama taip pat ir kandidatų gerą vardą, ir patį procesą Vyriausybės formavimo, ir etikos tam tikros laikydamasi, tų pavardžių aš neįvardysiu“, – sakė ji.

„Jeigu bus daromi kažkokie keitimai, tai tie keitimai, kai bus padaryti, bus atskleisti ir paaiškinti“, – pridūrė I. Šimonytė.

Pasak jos, ar kokie nors pakeitimai bus daromi, paaiškės savaitės pabaigoje, kai prezidentas bus susitikęs su visais kandidatais ir galės turėti „savo asmeninį vaizdą apie visą Vyriausybę in corpore“.

Iki antradienio prezidentas asmeniškai bendravo su septyniais iš 14 kandidatų į ministrus: su kandidate į švietimo, mokslo ir sporto ministres Jurgita Šiugždiniene, į ekonomikos ir inovacijų ministres siūloma Laisvės partijos lydere Aušrine Armonaite, pretendentu į sveikatos apsaugos ministrus, nepartiniu buvusiu valstybės kontrolieriumi Arūnu Dulkiu, Laisvės partijos į teisingumo ministres teikiama Evelina Dobrovolska ir į susisiekimo ministrus – Kasparu Adomaičiu, Liberalų sąjūdžio kandidatu į kultūros ministrus Simonu Kairiu bei konservatorių kandidate į socialinės apsaugos ir darbo ministres Monika Navickiene.

Antradienį, po pokalbio su I. Šimonyte, G. Nausėda dar planuoja susitikti su kandidatu į aplinkos ministru liberalu Simonu Gentvilu.

Prieš susitikimus su prezidentu, su kandidatais pokalbius rengė ir šalies vadovo patarėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Jo tai bus ministrai galėjo pajieškoti aananiminiu auhogoliku klube ten rastu geresnių

Nu jo,

Nu jo, portretas
tegul pastatom tas Armonikas, su visom išsituiravusiom beplunksnėm merguželem į eilę ir žiūresim, kuri mažiau išsituiravusi: Prezidentas renkasi...

manau

manau portretas
Nepulkim mes to Kreivio juk jam dabar mano manymu labai sunku todel butina ji skirti Ministru o tapes Ministru kai tures pinigu maisa salia saves visos problemos pas zmogeli issispres Praeita kadencija kai buvo Ministru nespejo visus savo reikalus pasitvarkyti nes buvo PRICIUPTAS ir isgrustas is Ministro kedes
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių