G. Nausėda teigia, kad remtų I. Šimonytės kandidatūrą į NATO vadovus

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad palaikytų premjerės Ingridos Šimonytės kandidatūrą į NATO generalinio sekretoriaus pareigas, jei ji būtų svarstoma.

„Labai palaikyčiau jos kandidatūrą, kaip ir palaikyčiau kandidatūras tų žmonių, kurie labai gerai supranta regioną, yra kilę iš šio regiono ir, kaip jūs žinote, tokių kandidatų yra ne vienas“, – trečiadienį LRT televizijai sakė valstybės vadovas.

Anot jo, dėl Rusijos keliamų grėsmių mūsų regionas yra vienas pažeidžiamiausių, todėl gerai būtų, jeigu Aljansui vadovautų asmuo, gerai žinantis jo specifiką.

Kita vertus, pasak prezidento, NATO vadovo paieškos tik prasidėjo, ir jis linkėjo I. Šimonytei šiuo metu koncentruotis į 2023 metų biudžeto klausimus.

„O tada mes žiūrėsime ir tikrai sveikinsime sprendimus, kurie bus susiję ne tik su pirmą kartą istorijoje moters paskyrimu į šias atsakingas pareigas, tačiau ir žmogaus, kuriam regiono saugumo situacija buvo žinoma ne iš vadovėlių, ne iš knygų, o iš realaus gyvenimo. Labai tikiuosi, kad taip ir atsitiks, ir tokie sprendimai bus priimti jau gana greitai“, – teigė G. Nausėda.

Britų dienraštis „Financial Times“ pranešė, kad Lietuva siekia, jog I. Šimonytė taptų NATO generaline sekretore.

Dabartinio NATO vadovo Jenso Stoltenbergo kadencija baigiasi rugsėjį.

Keturi NATO pareigūnai dienraščiui sakė, kad oficialios diskusijos šia tema neprasidėjo ir ambasadoriai rimtai derybas šiuo klausimu gali pradėti 2023 metų vasarį.

Tarp kandidatų „Financial Times“ mini ir Estijos premjerę Kają Kallas (Kają Kalas), Lenkijos opozicijos lyderį Donaldą Tuską, buvusį Italijos premjerą Mario Draghi (Marijo Dragį) ir Ispanijos premjerą Pedro Sanchezą (Pedrą Sančesą).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Tokiai organizacijai turėtų vadovauti politikos PROFESIONALAI , o ne mėgėjai ... Tenka tik apgailestauti , bet Lietuva nesugebėjo užsiauginti politikos PROFESIONALŲ ...

.........

......... portretas
tai ir su nato atsitiks taip ,kaip su lietuva

Julius

Julius portretas
nausėda aišku kad palaikytų Šimonytės kandidatūrą, jam svarbiausia, kad ji nekandidatuotų į prezidentus, tada nėra jokių šansų jam taškas
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių