G. Nausėda žada kreiptis į EVT: siūlys keisti ES migracijos politiką

  • Teksto dydis:

Su darbo vizitu Vokietijoje lankęsis prezidentas Gitanas Nausėda šios šalies visuomeniniam transliuotojui ZDF teigė dėl Baltarusijos režimo keliamos grėsmės ketinąs kreiptis į Europos Vadovų Tarybą (EVT) siūlydamas keisti Europos Sąjungos (ES) migracijos politiką.

„Mums tai tikrai didelė problema. Nuo metų pradžios į šalį pateko apie 4000 migrantų. Tai 60 kartų daugiau nei 2020 m. Tokiai nedidelei šaliai kaip Lietuva tai yra gana didelis iššūkis. Nuo rugpjūčio 3 d. šiuos žmones apgręžiame, 2300 jau yra apgręžti“, – vokiečių transliuotojui tvirtino G. Nausėda.

Prezidentas atkreipia dėmesį, kad nelegalią migraciją Baltarusijos režimas naudoja kaip hibridinę priemonę prieš Lietuvą ir Europos Sąjungą.

Jis kalba apie tai, kad užtvindys mus narkotikais, kalba apie radioaktyvių atliekų eksportą. Šis režimas iš tiesų labai pavojingas ir turime reaguoti greitai.

G. Nausėda taip pat pabrėžia, kad Lietuva kovoje su neteisėta migracija tikisi ES šalių ir institucijų pagalbos. Prezidentas pažymi, kad Baltarusijos diktatoriaus Aliaksandro Lukašenkos režimas grėsmę Lietuvai kelia ir kitose srityse.

„Jis kalba apie tai, kad užtvindys mus narkotikais, kalba apie radioaktyvių atliekų eksportą. Šis režimas iš tiesų labai pavojingas ir turime reaguoti greitai“, – sako prezidentas.

Todėl prezidentas teigia dėl ES migracijos keitimo politikos ketinąs kreiptis į EVT.

„Todėl kreipsiuosi į Europos Vadovų Tarybą su pasiūlymu keisti Europos Sąjungos migracijos politiką pagal šias naujas sąlygas. Mums reikia priemonių, kad galėtume veiksmingai reaguoti į šias hibridines atakas“, – akcentuoja G. Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Seniai reikėjo. Turime suprasti, kad migrantai- tai svečiai. Ir tik šeimininkų valia- priimti juos ar atsakyti. Visų pirma turi būti šeimininkų teisės, tik po to- svečių. Nors nelegaliai slapta be dokumentų šliaužiančius per sieną sunku vadinti svečiais, greičiau barbarais, bet tegul... Dabar sakoma, kad tegul kreipiasi per pasienio punktus prieglobsčio. O įsivaizduojate, kas nutiktų, jei tuose punktuose pasirodytų po tūkstantį kasdien? O jei po penkis tūkstančius? Pagal jų teisių gynėjų kalbas, turėtume priimti visus ir bent laikinai apgyvendinti. Nematote problemos?

Atsibudome

Atsibudome portretas
Seniai reikėjo keisti migracijos politiką, kuri buvo laikinai pritaikyta (bet veikia iki šiol) Europos šalių piliečiams po Antrojo pasaulinio karo atsidūrusiems ne savo šalyse ir nenorintiems grįžti į Tėvynę už "geležinės uždangos".
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių