A. Gelūno nutekintame finansų ministro laiške – raginimas taupyti

  • Teksto dydis:

Seimo Švietimo ir mokslo komiteto narys Arūnas Gelūnas socialiniame tinkle „Facebook“ paviešino finansų ministro Viliaus Šapokos laišką, skirtą kultūros įstaigoms.

Jame V. Šapoka teigia, kad atėjo laikas taupyti. Jis ragina į šių metų spalio 1-osios sprendimą sumažinti 2019 metams suplanuotas išlaidas pasižiūrėti atsakingai ir geranoriškai. Pasak finansų ministro, viskas yra daroma ne dėl trumpalaikių tikslų ar rinkimų, o dėl mūsų visų ateities.

Į šį laišką aštriai sureagavo jį paviešinęs A. Gelūnas.

„Pirmą kartą gyvenime dalinuosi nutekinta informacija. Taip darau dėl dviejų priežasčių: visų pirma, atsakydamas į mano klausimą apie ketinimus mažinti kultūros biudžetą Finansų ministras Šapoka sakė netiesą, antra – biudžeto svarstymas Seime jau visai čia pat, o ši „žinutė kultūrininkams“ gali būti neblogas lakmuso popierėlis.

Taigi, finansavimas mažinamas kultūros infrastruktūrai ir bus nukreiptas į gyventojų skaičiaus augimą. Bet intriga išlieka: kaip už tiek milijonų paskatinti tinkamą lietuvių lytinį aktyvumą? Prisidėk ir tu!“, – rašė buvęs kultūros ministras.

Portalas primena, kad neseniai teatrams ir koncertinėms įstaigoms nurodyta formuojant kitų metų biudžetą 15 proc. sumažinti savo išlaidas, nepaisant to, kad iš esamų biudžetų sunku išgyventi, teigia nacionalinių teatrų vadovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juk

juk portretas
tai socmafijos sulai babkes skaiciuoja SAU.......

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Kokiu būdu gerbiamas Gelūnas gali prisidėti prie ,,atsakingai ir geranoriškai'' prie Lietuvos gyventojų skaičiaus augimo? Jis nori,bet negali,o būk bet koks atsakingas švietimo ir mokslo komisijoje visos jau klimaksinės.

Nesupratau

Nesupratau portretas
tai Gelunas tekindamas laiška reiškia savo pasipiktinima pasigėrėjima ar šiaip stukalina?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių