Pereiti į pagrindinį turinį

Generalinis prokuroras prašo panaikinti parlamentaro R. A. Ručio neliečiamybę

2014-12-23 06:08
DMN ir BNS inf.

Prokuroras prašo Seimo sutikimo R.A.Ručį leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, jį suimti ir kitaip suvaržyti jo laisvę, pranešė Generalinė prokūratūra.

A. Ufarto/BFL nuotr.

Generalinis prokuroras Darius Valys antradienį kreipėsi į Seimą prašydamas panaikinti parlamentaro „tvarkiečio“ Rimo Antano Ručio teisinę neliečiamybę.

Prokuroras prašo Seimo sutikimo R.A.Ručį leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, jį suimti ir kitaip suvaržyti jo laisvę, pranešė Generalinė prokūratūra.

Panaikinti R.A.Ručio imunitetą prašoma tyrimo metu gavus duomenų apie jo galimai padarytas nusikalstamas veikas. Pasak pranešimo, surinkti duomenys leidžia manyti, kad R.A.Ručys iš prodiuserio Rolado Skaisgirio priėmė didesnės nei 250 MGL (32,5 tūkst. litų) vertės kyšį pažadėjęs paveikti valstybės instituciją ir jos valstybės tarnautojus, taip pat, veikdamas bendrininkų grupėje, sukurstė ir organizavo apgaulingą įmonių buhalterinės apskaitos tvarkymą.

Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

Spalio 21 dieną Generalinė prokuratūra pranešė su Specialiųjų tyrimų tarnyba atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijoje vykdytų viešųjų pirkimų. Iš viso buvo sulaikyti penki asmenys, įtariamiamųjų gyvenamosiose vietose ir darbovietėse, taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėse atlikta keliolika kratų.

Tarp sulaikytųjų dviem paroms buvo ir žinomas televizijos prodiuseris R.Skaisgirys. Poėmis atliktas ir Seime, paimtas buvusio partijos „Tvarka ir teisingumas“ atsakingojo sekretoriaus, dabartinio parlamentaro R.A.Ručio kompiuteris.

R. A. Ručio sutuoktinė Aušra Ručienė – Kauno miesto tarybos narė, ji taip pat priklauso partijai "Tvarka ir teisingumas".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų