Pereiti į pagrindinį turinį

Parlamentaras R. A. Ručys nemalonią žinią išgirdo ligoninėje

2015-03-24 10:12
BNS inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Seimas antradienį panaikino „tvarkiečio“ Rimo Antano Ručio teisinę neliečiamybę, kad jis galėtų būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn dėl įtarimų kyšio ėmimu.

78 balsais Seimas atmetė Seimo laikinosios komisijos rezoliuciją, kuria siūlyta išsaugoti politiko imunitetą.

Remiantis Etikos ir procedūrų komisijos išvada, rezoliucijos atmetimas prieš balsavus ne mažiau kaip 71 nariui reiškia imuniteto panaikinimą, paaiškino posėdžiui pirmininkavęs socialdemokratas Algirdas Sysas.

Klausimas antradienį svarstytas nedalyvaujant pačiam R.A.Ručiui. Jo frakcijos kolegos per posėdį informavo, kad parlamentaras reanimobiliu išvežtas į Santariškių klinikas.

Prokurorai teigia surinkę duomenų, kad R.A.Ručys iš prodiuserio Rolando Skaisgirio paėmė šimtatūkstantinį kyšį, žadėdamas paveikti valstybės tarnautojus. Laikinosios komisijos pirmininkas „darbietis“ Kęstutis Daukšys žurnalistams pristatydamas sprendimą tvirtino, jog komisija byloje įžvelgė politinių motyvų.

Prokurorai buvusiam partijos „Tvarka ir teisingumas“ atsakingajam sekretoriui R.A.Ručiui nori pateikti įtarimus dėl kyšio paėmimo ir apgaulingos buhalterijos tvarkymo organizavimo. Pagal Konstituciją, Seimo narys be parlamento sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn.

Generalinės prokuratūros duomenimis, Seimo narys veikdamas organizuotoje grupėje su tos pačios partijos nariais Algimantu Juocevičiumi ir Ervinu Raistenskiu 2013 metų spalį iš televizijos prodiuserio R.Skaisgirio priėmė kyšį. Minėta „tvarkiečių“ trijulė, esą veikdami grupėje, buvo pasiskirstę vaidmenimis - R.A.Ručys jai vadovavo ir koordinavo veiksmus, o tuometinis vidaus reikalų viceministras A.Juocevičius (dabar miręs) ir vidaus reikalų ministro patarėjas E.Raistenskis vykdė nurodymus.

Prokurorų duomenimis, „tvarkiečių“ nurodymu už tiksliai nenustatytą, bet ne mažesnį kaip 250 MGL (9,5 tūkst. eurų) kyšį daryta įtaka Vidaus reikalų ministerijos tarnautojams, kad jie organizuodami viešuosius pirkimus diskriminuotų kitus dalyvius ir neteisėtai proteguotų R.Skaisgirio atstovaujamas įstaigas. Iš viso minėti keturi viešieji pirkimai.

Mainais už tai prodiuseris turėjo suorganizuoti renginį „Pirk dramblį“, kuris, pasak Seimui pateiktos medžiagos, buvo skirtas populiarinti partiją „Tvarka ir teisingumas“ bei jos pirmininką Rolandą Paksą.

R.A.Ručys kaltę neigia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų