I. Šimonytė: Japonija – svarbi Lietuvos partnerė Azijoje

  • Teksto dydis:

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį nuotoliniame pokalbyje su Japonijos ambasadoriumi Shiro Yamasakiu aptarė dvišalį bendradarbiavimą.

„Japoniją ir Lietuvą suartina ir jungia Japonijos diplomato, Pasaulio tautų teisuolio Čiunės Sugiharos atminimas. Praeitais metais kartu su Japonija minėjome 80-ąsias „Gyvybės vizų“ išdavimo metines. 2020 metai buvo paskelbti Čiunės Sugiharos metais. Iki pandemijos tai lėmė didėjantį turistų iš Japonijos skaičių Lietuvoje“, – sakė premjerė.

Pokalbio metu aptartas dvišalis ekonominis bendradarbiavimas. Japonija yra antra pagal dydį Lietuvos partnerė ekonomikos srityje Azijos regione. Per dešimtmetį, kaip nurodoma Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime, Lietuvos ir Japonijos prekybos apyvarta išaugo šešis kartus.

Pokalbyje pabrėžta, kad Lietuvai svarbi Japonijos investicinė plėtra fintech, kibernetinio saugumo, kompiuterinių žaidimų industrijos, gyvybės mokslų, gamybos ir kituose sektoriuose. Lietuva taip pat lauktų Japonijos verslininkų įsitraukimo į transporto ir logistikos projektus.

Lietuva siekia stiprinti ES saugumo dialogą su Japonija ir kitomis bendramintėmis šio regiono šalimis. Su šiomis valstybėmis Lietuvą vienija bendros vertybės: demokratija, įstatymo viršenybė, pagarba žmogaus teisėms ir laisvėms.

„Intensyviai ruošiamės Tokijo olimpinėms žaidynėms. Šiandien pradėti vakcinuoti žaidynėms besirengiantys sportininkai ir jų treneriai“, – sakė premjerė.

Šiemet sukanka 30 metų, kai Japonija ir Nepriklausomybę atkūrusi Lietuva atkūrė diplomatinius santykius. Tai gera proga apibendrinti bendradarbiavimą ir nubrėžti gaires strateginei Lietuvos ir Japonijos partnerystei, pažymima pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

isivaizduoju

isivaizduoju portretas
kaip japanas savo siaurom akytem stengiasi zemelapyje iziureti kur gi ta valsybe?

JAPONAI TIK PASIJUOKĖ...

JAPONAI TIK PASIJUOKĖ... portretas
Japonai tik pasijuokė ir pradėjo ieškoti - kur ta Lietuva randasi...Lietuva tikrai svarbi... Amerikai. Tik...ne Lietuvos piliečiai, kurių jiems visai nereikia, o teritorija, kurioje jie įrenginėja karines bazes ir kalėjimus.

Anonimas

Anonimas portretas
kada Japonija tapo azija?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių