I. Šimonytė: pastabos Vengrijai dėl LGBTQ teisių turi pagrindo

Prezidentui Gitanui Nausėdai atsisakius paremti 17 Europos Sąjungos (ES) valstybių priekaištus Vengrijai dėl LGBTQ bendruomenės teisių, premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad pareikštos pastabos Budapeštui „turi pagrindo“.

Ji taip pat sakė negalinti komentuoti G. Nausėdos žingsnio, nes „tai yra prezidento pasirinkimas“.

„Tai yra jo pasirinkimai, manau, jis juos turėtų ir komentuoti. Manau, kad laiške, kuris tikrai yra labai nuosaikus laiškas, pastabos, kurios yra išsakytos Vengrijos vyriausybei, turi pagrindo“, – žurnalistams penktadienį Telšių rajone sakė premjerė.

Tai yra jo pasirinkimai, manau, jis juos turėtų ir komentuoti.

17 ES šalių lyderių prieš Europos Vadovų Tarybą pasirašė laišką, kuriuo smerkiamos „grėsmės pagrindinėms teisėms, ypač nediskriminavimo lytinės orientacijos pagrindu principui“. G. Nausėda atsisakė pasirašyti šį laišką, nes pareiškė esąs įsitikinęs, jog „ne laiškais sprendžiamos problemos“.

Anksčiau šią savaitę daugelis tų pačių šalių bendru laišku pareiškė „rimtą susirūpinimą“ dėl Vengrijoje priimto įstatymo, draudžiančio nepilnamečiams suteikti prieigą prie bet kokios medžiagos LGBTQ tema. Šį laišką Lietuva pasirašė, tai padarė užsienio reikalų viceministras Arnoldas Pranckevičius.

Politologai sako, jog valdžios institucijos turėtų derinti savo veiksmus, kad Lietuva neatrodytų neturinti vieningos pozicijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentatoriams

Komentatoriams portretas
Padugnės eikit dirbti,su iškreiptais mastymais.Daugiau nieko nežinot tik įžeidinėti ,sovietinės atliekos,kol tos atliekos gyvuos tol Lietuvoj nebus ramybės.Pirmiausia išsiskalaukit pragertą snukį,o tada kalbėk apie Tėvynę.Gėda .

ponia lezbiete Simonyte

ponia lezbiete Simonyte portretas
Ne tavo kiskis, ne tau ir kistis, cia ne tavo valstybe, o VENGRU!!!!!!

Eik velniop

Eik velniop portretas
Reikalaujam uždrausti LGBT reklama ir propaganda !
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių