I. Šimonytė: priekaištai žemės ūkio ministrui nėra nauji

  • Teksto dydis:

Opozicijos ir suinteresuotų grupių priekaištai Žemės ūkio ministrui nėra nauji, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

Vyriausybės vadovės teigimu, šiuo atveju žemdirbių organizacijos turėtų didesnį dėmesį kreipti ne į personalijas, o į žemės ūkio laukiančius iššūkius.

„Reikia diskusijas koncentruoti ne į tai, kodėl Lietuvoje nebeauginami linai, o į tai, kaip žemės ūkis prisitaikys prie tų iššūkių, kuriuos kelia klimato kaita ir labai ambicingi Europos Sąjungos ir pasaulio vadovų įsipareigojimai mažinti CO2 emisijas “, – antradienį interviu LRT sakė premjerė.

Prieš dvi savaites Lietuvos žemės ūkio taryba paragino trauktis žemės ūkio ministrą Kęstutį Navicką. Anot jos, ministras nesprendžia problemų žemės ūkio sektoriuje, trūksta jo lyderystės, pasigendama dialogo.

Tarybos pirmininko Jono Vilionio duomenimis, nepasitikėjimą išreiškė visos dešimt tarybai priklausančių asociacijų, todėl ministras turi atsistatydinti.

Pats ministras tuomet tvirtino atsistatydinti neketinantis. Anot jo, Lietuvos žemės ūkio taryba ir ypač žaliuoju kursu nepatenkinti grūdininkai jam daro politinį spaudimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha tikrai

cha tikrai portretas
Juk prasėjusią kadencią patys jį vertėte ir niekinote .Po to pastatėte ten ,kur galima gerai pasipelnyti ir otkatų surinkti .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių