I. Šimonytė: aš primygtinai prašiau S. Kairio neteikti atsistatydinimo prašymo

Premjerė Ingrida Šimonytė sako primygtinai reikalavusi kultūros ministro Simono Kairio neteikti atsistatydinimo prašymo kilus abejonių dėl jo išlaidų dirbant Kauno taryboje skaidrumo.

„Mes su Simonu Kairiu aptarėm šitą situaciją, jis neteikia (prašymo atsistatydinti – BNS) ir aš jo paprašiau primygtinai to nedaryti“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Savivaldybių politikų kanceliarinių išmokų skaidrumo klausimą iškėlė visuomenininkas Andrius Tapinas. Anot jo, kai kurie savivaldos politikai maksimaliai panaudojo galimas sumas, nepaisant to, kad per pandemiją judėjimas ir kitokia veikla buvo smarkiai apriboti.

Dėl šios situacijos pasiaiškinti turėjo ir Kauno miesto tarybos nare buvusi švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė, kuri galiausiai nusprendė trauktis iš užimamų pareigų.

Priekaištai, kurie yra išsakomi ministrams esamiems arba buvusiems, yra išsakomi ne už tai, ką jie Vyriausybėje dirba, iš esmės jiems išsakomi priekaištai už Kauno miesto tarybos reglamentą.

Klausimų dėl naudotų išmokų sulaukė ir Kauno taryboje dirbę finansų ministrė Gintarė Skaistė ir S. Kairys. Prezidentas Gitanas Nausėda yra sakęs, kad kilus klausimų dėl jų išlaidų dirbant Kauno taryboje pasitraukti ministrams būtų geriausias sprendimas.

Premjerė kalbėjo nesuprantanti, kodėl Vyriausybė turi atsakyti už tai, koks yra Kauno miesto tarybos reglamentas.

„Dabar yra kalbama, kad yra kaži kokia Vyriausybės problema. Aš nematau, kokia yra Vyriausybės problema, nes tie priekaištai, kurie yra išsakomi ministrams esamiems arba buvusiems, yra išsakomi ne už tai, ką jie Vyriausybėje dirba, iš esmės jiems išsakomi priekaištai už Kauno miesto tarybos reglamentą“, – sakė ji.

Premjerė taip pat pridūrė, kad jeigu Seimas mano, kad tai vis dėlto yra Vyriausybės problema, Vyriausybei reikia pasitraukti.

„Aš tą nuolat girdžiu, kad tai yra Vyriausybės problema – atleisk tris ministrus ir viskas bus gerai. Tai aš nesu šamanas, kuris muša būgną tikėdamasis, kad palis, nes aš žinau, kad lyja ne dėl to, kad šamanas muša būgną“, – kalbėjo ji.

„Aš nežinau, kodėl aš turiu aukoti savo bendražygius ne už darbą Vyriausybėje, ne už tai, kad jie kažką netinkamai padarė, o už Kauno miesto tarybos reglamentą, tai aš tada prisiimu atsakomybę už visą Vyriausybę ir tiek“, – pridūrė premjerė.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis šį antradienį pareiškė, kad esama tvarka dėl atsiskaitymo už tarybos narių išlaidas yra labai gera ir sakė nematantis reikalo jos keisti.

Valdantieji konservatoriai reaguodami į krizę siūlo rengti pirmalaikius Seimo rinkimus. Jie siūlymą argumentuoja siekiu perkrauti politinę sistemą, nes šešėlis dėl galimai neskaidriai naudotų lėšų krito ant visų partijų.

I. Šimonytė yra paskelbusi, kad tuo atveju, jei nebus pritarta pirmalaikiams rinkimams, ji atsistatydins.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
Na premjerė yra kaip ir tautos motina tai ir turi žiūrėti kad būtų tvarka,o ministrai turi padėti palaikyti tą tvarką ,o va ministrė nesusitvarko su savo auklėtiniais....

Šitas

Šitas portretas
Atsiprašant žmoga utėlę į Vilniú nuvarys ir parvarys pėsčiomis už eurà, o jūs čia visi - išeik neišeik… Neatsistatydins pats, tik miręs vyriausybę paliks. Ir už kà tokia bausmė kultūrai?

Idomu

Idomu portretas
Šimoni, čia ne reglamentas kaltas kai pažįstami degalinių operatoriai parenka čekių, o gal už kažkokį atlygį. Netikėčiau kad "Pavlovo šunėkai"(politikai) galėtų knistis po šiukšlių dėžės degalinėse, nors su jais visko gali būti.Argi būtų kilę toks šaršalas jeigu su savo mokėjimo kortele būtų kad ir daug kuro pylęsi neperžengent limito. O čia jau daug straipsnių kvepia.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių