I. Šimonytė: vertinu Ž. Pavilionio įdirbį, bet kartais verta padaryti pauzę

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia labai vertinanti iš Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko posto konservatorių verčiamo Žygimanto Pavilionio ryšius su kitų valstybių politikais bei didelį įdirbį užsienio politikoje. Vis dėlto ministrė pirmininkė mano, kad kartais vardan konstruktyvesnio komandinio darbo yra verta padaryti tam tikrą pauzę.

„Kartais galbūt atskirų asmenybių buvimas vienoje ar kitoje vietoje yra truputėlį pervertinamas. Tai aš tikrai labai vertinu kolegą Žygimantą. Jis turi labai daug ryšių, jis turi didelį įdirbį, tikrai jo santykiai kažkokie asmeniniai ar darbiniai, ar net ir partiniai su kitų valstybių parlamentarais politikais ir kitomis institucijomis yra labai gilūs“, – į klausimą, ar Ž. Pavilionio pasitraukimas pagerintų valdančiųjų santykius su prezidentu, portalui TV3 duotame interviu atsakė I. Šimonytė.

Bet, man atrodo, kad kartais vardan tokio konstruktyvesnio darbo, kai dirbi komandoje, yra verta taip pat galbūt ir padaryti šiokią tokią pauzę tam, kad pati komanda galėtų pasiekti geresnių rezultatų.

„Bet, man atrodo, kad kartais vardan tokio konstruktyvesnio darbo, kai dirbi komandoje, yra verta taip pat galbūt ir padaryti šiokią tokią pauzę tam, kad pati komanda galėtų pasiekti geresnių rezultatų“, – pridūrė ji.

Iš Seimo Užsienio reikalų komiteto primininko posto verčiamas Ž. Pavilionis pripažįsta padarytas savo klaidas ir viešai atsiprašo prezidento Gitano Nausėdos. Tačiau Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijai priklausantis politikas iš užimamų pareigų trauktis neskuba ir nemano, kad dėl kilusių įtampų jis yra atsakingas vienas pats.

Pastaruoju metu Ž. Pavilionis kritikos susilaukė dėl laikysenos Prezidentūros atžvilgiu. Konservatoriams priklausantis politikas po savo siųstų klausimų prezidento vyriausiajai patarėjai Astai Skaisgirytei bei viešų pareiškimų, esą patarėja kiršina prezidentą su užsienio reikalų ministru, susilaukė Prezidento kanceliarijos kanclerės rašto. Tai pro akis nepraslydo ir partijos kolegoms, kurie frakcijoje ėmė kelti klausimą dėl tolesnio Užsienio reikalų komiteto pirmininko likimo šiose pareigose.

Galiausiai Ž. Pavilionio komentarai dėl to, kad po gruodžio 8 d. įsigaliojusių JAV sankcijoms „Belaruskalij“, trąšos per Lietuvą ir toliau buvo gabenamos, susilaukė ir premjerės Ingridos Šimonytės kritikos. Vyriausybės vadovė pažymėjo, kad Ž. Pavilionio kategoriški pareiškimai neleidžia manyti, kad ji turi jo pasitikėjimą.

Konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigė, kad Ž. Pavilionis turi pats atsistatydinti iš einamų pareigų. Kitu atveju, akcentavo G. Landsbergis, jis gali būti šalinamas iš partijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Prezidentas sakytų ''POLITIŠKAI ATŠALTI''

...

... portretas
na,jie ten vienas uz kita geresni...

Birutė

Birutė portretas
Labai Šimonytė kopijuoja Prezidentą,dviems liepė padaryti pertrauką,o ji Povilioniui dabar liepia padaryti pauzę.Šimonytė jau nori retinti savo gretas kurie jai nepritaria.Geriausia,kad ši valdžia atsistatydintu ir bus daug lengviau,bei tą vakcinaciją užbaigtu.Juk tai žmonijos naikinimas,o jie kraunasi milijardus už mūsų naivumą.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių