J. Sabatauskas: J. Narkevičius prarado visuomenės pasitikėjimą

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius prarado visuomenės pasitikėjimą, tad tęsti darbą jam būtų sunku, sako Seimo opozicijos lyderis Julius Sabatauskas.

Komentuodamas premjero Sauliaus Skvernelio pareiškimą esą šis nemato teisinių priežasčių dėl ko J. Narkevičius turėtų trauktis, J. Sabatauskas pabrėžia, kad šiuo atveju kalbama apie pasitikėjimą.

„Politika yra daugiau nei teisėtumas. Dauguma „skyrybų“ su ministrais lig šiol įvyko dėl prarasto pasitikėjimo, o ne dėl teisės aktų pažeidimų. Ministras kol kas turi premjero ir valdančiosios daugumos pasitikėjimą, tačiau, panašu, yra praradęs visuomenės pasitikėjimą, taigi dirbti jam bus labai sunku. Juolab kuomet prezidentas taip pat pareiškė, kad ministru pasitikėti nebegali“, – teigia socialdemokratas J. Sabatauskas.

Politika yra daugiau nei teisėtumas. Dauguma „skyrybų“ su ministrais lig šiol įvyko dėl prarasto pasitikėjimo.

Premjeras S. Skvernelis sako, kad susisiekimo ministras J. Narkevičius turi toliau tęsti darbą užimamose pareigose, taip pat premjeras pabrėžia, kad kol kas nemato teisinio pagrindo J. Narkevičiui reiškiamoms pretenzijoms. Vyriausybės vadovas patikino, kad galutinį sprendimą priims susitikęs su prezidentu Gitanu Nausėda, primena ELTA.

Beje, Prezidentūra sureagavo į šią premjero S. Skvernelio išsakytą poziciją dėl susisiekimo ministro. Pasak jos, Vyriausybės vadovas turėtų žinoti, kad į skandalus įklimpusiam J. Narkevičiui galioja ne tik teisiniai, bet ir moraliniai reikalavimai.

„Prezidentas praėjusią savaitę labai aiškiai išsakė savo nuomonę – ministras prarado visuomenės ir valstybės vadovo pasitikėjimą ir privalo trauktis. Ministrui galioja ne tik teisiniai, tačiau, visų pirma, moralės reikalavimai, ir premjeras, kaip niekas kitas, turėtų tai žinoti“, – žurnalistams pirmadienį poziciją išsakė Gitano Nausėdos atstovas spaudai Antanas Bubnelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

,,Šnaiperis,,

,,Šnaiperis,, portretas
Tu dar seniau pasitikėjimo neturi!

Neprarado

Neprarado portretas
Neprarado, o Sabatauska-i šiukšlių konteinerį, nes smirdet pradejo

ir socdemai ir konservatoriai

ir socdemai ir konservatoriai portretas
s m i r d i VIENODAI, P r i v a l o 10-15 metų išsivėdinti-iki n u g a i š KGEBISTAI.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių