JAV Kongreso atstovas: V. Putinui nepavyks atkurti Sovietų Sąjungos

Vilniuje viešintys JAV Kongreso atstovai sako atvykę parodyti paramos Lietuvai ir kitoms regiono šalims, Vakarams nuogąstaujant Rusijos įsiveržimo į Ukrainą.

„Mes numatėme Rusijos ir Ukrainos krizę, ir Ukraina bei Lietuva susiduria su didžiule grėsme, tad mes atvykome parodyti paramos Lietuvai. Jei Lietuva ar kitos NATO narės bus atakuojamos, Aljansas atsakys“, – per spaudos konferenciją antradienį Vilniuje sakė JAV Kongreso atstovas Steve'as Cohenas (Styvas Koenas).

Jis pabrėžė, kad Lietuva yra sudėtingoje geografinėje situacijoje, būdama tarp Baltarusijos ir Karaliaučiaus srities, turint mintyje Rusijos prezidento Vladimiro Putino ambicijas išlaikyti įtaką buvusioms sovietinėms respublikoms.

„Akivaizdu, kad ponas Putinas nori atkurti SSRS, Rusijos imperiją, kurią jis mato kaip savo likimą, kuri apimtų ir Baltijos šalis, bet mes esame čia pasakyti – to nebus, tik ne Amerikos akivaizdoje“, – kalbėjo kongresmenas.

JAV Kongreso atstovas Joe Wilsonas (Džo Vilsonas) tvirtino, kad Lietuva, suteikusi paramą Baltarusijos opozicijai, yra „demokratijos švyturys“.

Jis taip pat pabrėžė, kad kilusi grėsmė suvienijo politines jėgas JAV.

„Ironiška, kad V. Putinas iš tiesų suvienijo JAV politines partijas, respublikonus ir demokratus, mes vieningai laikomės remdami Ukrainą, pasisakydami prieš V. Putino agresiją“, – kalbėjo kongresmenas.

JAV Kongreso atstovė Sheila Jackson Lee (Šeila Džekson Ly) teigė, kad iš Ukrainos žmonių laikysenos matyti, kad jie nepasiduos ir gins nepriklausomybę, o NATO šalims svarbu išlaikyti vienybę.

„Mes Ukrainoje matome, kad demokratija yra užkrečiama, mes matome iš Ukrainos žmonių, iš prezidento V. Zelenskio, kad jie nepasiduos lengvai, aš manau, kad V. Putinas neįvertino nei šio regiono, nei NATO“, – kalbėjo JAV Kongreso atstovė.

JAV Kongreso nariai Lietuvoje susitinka su Vyriausybės atstovais, demokratijos ir žmogaus teisių organizacijų nariais, aplankys JAV karius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne to jam reikia!

Ne to jam reikia! portretas
Kodėl Anglija turi savo karalienę, o RU - ne? Jis nori atkurti imperiją, buvusią iki 1917, ir tapti caru. Kuo jis už anglus prastesnis? O savo turtais jokie anglai su juo nesusilygins!

>Jonas

>Jonas portretas
Kartuves jis sau sukurs...

Ant Jav kongreso

Ant Jav kongreso portretas
jis skersa dėjo. Sankcijos vis tiek bus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių