Ką Lietuva deleguos į eurokomisarus: kol kas pavardės nutylimos

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Seimui gali tekti susirinkti į neeilinį posėdį vėliau vasarą, kad būtų patvirtinta Lietuvos deleguojamo Europos Komisijos nario kandidatūra.

„Rudens negalime laukti. Gali būti taip, kad tuo klausimu reikės kviesti ir posėdį“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė ministras pirmininkas.

„Nežinau, kada pasibaigs batalijos, susijusios su Vyriausybe. Jeigu Seimas dar dirbs, tai bus posėdžiai, jeigu nedirbs, tai gali tekti ir neeilinio paprašyti“, – pridūrė jis.

S. Skvernelis tvirtino, kad Lietuva turėtų kandidatų į keturis eurokomisarų portfelius, bet jų neįvardijo.

Anksčiau jis yra minėjęs, kad tai galėtų būti portfeliai, susiję su saugumu, išorinių sienų apsauga ir migracija ar ekonomika.

Kandidatą turi siūlyti Vyriausybė, gavusi prezidento ir Seimo pritarimą.

„Galbūt kitą savaitę turėsime kažkokias indikacijas atgal iš Briuselio, kur mes realiai galime (pretenduoti)“, – teigė premjeras.

„Norisi, kad būtų sutaptis, kad mes atrinktume tokį, kuris tiktų ir Seimui, ir Komisijai“, – kalbėjo jis.

Kadenciją spalį baigiančioje Europos Komisijoje dirba už sveikatą ir maisto saugą atsakingas socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis.

Šią savaitę naująja Europos Komisijos vadove patvirtinta buvusi Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen (Ursula fon der Lejen).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Makas

Makas portretas
Kada tas i pensija eis, zmoniu nejuokines?

Wanda Stephenson

Wanda Stephenson portretas
Mano kaimyno motina daro $139 / h internete. Ji buvo atleista už 6 menesius, taciau praejusi menesi jos darbo užmokestis buvo 13847 JAV doleriu, o Tik kelias valandas dirbo internete. naudoti šia nuoroda ,,, >>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­hClub5.Com

taip

taip portretas
siust Skverneli jis ten pasokdins tuos /ponus/ kurie tik mala liezuviais.......
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių