Pereiti į pagrindinį turinį

Kaip specialistai ketina užtikrinti sąžiningus rinkimus

2016-10-04 19:23
LRT

Trečiadienį ir ketvirtadienį rinkėjai galės balsuoti iš anksto savivaldybėse, penktadienį ir šeštadienį – ligoninėse, kalinimo įstaigose, o sekmadienį laukia didieji rinkimai, kai savo valią galės pareikšti visi likusieji. Kaip šiomis dienomis bus užtikrinamas saugumas ir sąžiningi rinkimai, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laba diena Lietuva“ papasakojo organizacijos „Baltosios pirštinės“ ir policijos atstovai.

A. Kubaičio / Fotobanko nuotr.

„Policija šiems rinkimams pradėjo ruoštis po praėjusių rinkimų. [...] Ilgas laikotarpis praeina, kai išanalizuojama, kas ir kodėl įvyko. Skaičiai kalba už save – jeigu kalbėtume apie praėjusius [savivaldybių] rinkimus, iš viso buvo gauta beveik 600 pranešimų apie galimus pažeidimus“, – pasakoja Ekstremalių situacijų ir patrulių skyriaus viršininkas Dainius Daukantas.

Pasak jo, po praėjusių Seimo rinkimų pradėti 55 ikiteisminiai tyrimai. Pagrindinis pažeidimas, kuris juose tiriamas – trukdymas pasinaudoti rinkimų teise.

„Šiais metais, taip pat, kaip ir 2015-aisiais, planuojame turėti iš viso apie 2 tūkst. savanorių. Iš jų apie 250 bus oficialūs VRK stebėtojai, kurie galės stebėti apylinkių vidų, išankstinį balsavimą specialiuose paštuose ir namuose“, – sako visuomeninės organizacijos „Baltosios pirštinės“ atstovė Marija Šaraitė.

Daugiau apie tai – pokalbyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų