Pereiti į pagrindinį turinį

Kandidatai į Šiaulių merus tokie draugiški, kad juokauja postą pasidalysiantys

V. Simulikas
V. Simulikas / Š. Mažeikos / BFL nuotr.

Kandidatai į Šiaulių miesto mero kėdę Valerijus Simulikas ir Artūras Visockas LRT Radijo debatuose kalbėjo taip panašiai, kad gailiausiai vienas jų pajuokavo, kad mero pareigas galėtų eiti abu pakaitomis.

„Manau, kad, jeigu einame į finišo tiesiąją, abu norime laimėti. Tarsimės, kaip ten bus. Pusę metų jis valdys, pusę metų – aš“, – sakė V. Simulikas.

Abu kandidatai – ne prieš rusišką kapitalą, jei jis patikrintas

Šiauliečiams teks sunki užduotis išrinkti miestui merą – abu kandidatai ne vienu klausimu pasisako panašiai. Pavyzdžiui, abu į mero kėdę besitaikantys politikai pasisako už profesionalų kariuomenę.

„Už ją kažkada ir balsavau, – teigė V. Simulikas. – Manau, kad jaunas žmogus, pabaigęs universitetą, neturi galvoti, kaip pabėgti arba kitaip iš tos situacijos išsisukti, kad galėtų tęsti darbą, kvalifikaciją ir t. t. O kad aukštosiose mokyklose ir universitetuose reikia įvesti karines disciplinas – 100 proc. už!“

V. Simuliko nuomone, jei per švietimą būtų ugdomas supratimas, kas yra valstybė, šeima ir dėstomi kariuomenės pagrindai, šauktinių kariuomenės neprireiktų.

A. Visocko žodžiais, profesionalų kariuomenė yra daug praktiškesnė už šauktinių. „Žmogus, išbuvęs [kariuomenėje] devynis mėnesius, netaps profesionaliu kariu“, – sakė A. Visockas. Vis dėlto jis pridūrė, kad dabartinė geopolitinė situacija įrodžiusi, jog neliko nieko kito, kaip tik šaukti karius.

V. Simulikas savo programoje daug kalba, kad į Šiaulius reikėtų pritraukti investuotojus iš daugybės šalių ir meras turėtų būti už tai atsakingas. Taip pat interviu vietinei spaudai jis yra sakęs, kad kapitalas galėtų ateiti ir iš Rusijos.

Darsyk paklaustas apie tai, V. Simulikas teigė, kad kapitalas iš Rusijos turėtų būti vertinamas, skiriant jam išskirtinį Lietuvos banko ir specialiųjų struktūrų dėmesį.

„Noriu pasakyti, kad turime žinoti, kas pas mus ateina. Esu giliai įsitikinęs, kad ir Rusijoje yra bendrovių, kurios vargsta su tuo režimu, bet kuria verslą, turi išsivežę kapitalą į Vakarų Europą, bet kilmės šalis – Rusija. Jeigu pradėsime juos braukti iš galimų investuotojų Lietuvoje, taip pat ir Šiauliuose, sąrašo, tai, nepykite, mielieji, priešus turėsime ant kiekvieno kampo“, – aiškino V. Simulikas.

Pasiteiravus, ar vis dėlto rusiškam kapitalui jis sakytų „taip“ ar „ne“, V. Simulikas sakė: „Savaime aišku – su atitinkamais įrodymais.“
Panašios nuomonės laikėsi ir A. Visockas: „Jeigu kapitalas švarus, nėra jokio skirtumo, iš kur jis atkeliauja, – ar iš Rusijos, ar iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV).“ Anot jo, kitas klausimas, ar esame pajėgūs tai patikrinti, tačiau tam esą skirtos specialios struktūros.

„Jeigu valstybės saugumas ir kitos kompetencijos turinčios struktūros negali patikrinti, tai ar tuomet mes esame valstybė?“ – svarstė A. Visockas. V. Simulikas teigė tam pritariantis šimtu procentų.

A. Visockis kampanijai išleido kone triskart mažiau nei V. Simulikas

Pasak V. Simuliko, pirmasis rinkimų turas jam kainavo truputį daugiau nei 14 tūkst. eurų, o pagrindiniai jo rėmėjai esą rinkiminio sąrašo žmonės.

A. Visockis teigė išleidęs kone triskart mažiau – apie 5 tūkst. eurų. Savo rėmėjais jis taip pat įvardina sąrašo narius. „Žmonės remia labai noriai – kas 100 eurų, kas 200 eurų. Tiesiog pagal rėmimo mastą paskui buvo perkama ir reklama“, – dėstė A. Visockis.
Tačiau abu kandidatai į antrą turą išėjo turėdami panašų skaičių rinkėjų balsų. A. Visockas pelnė 17,15 proc. šiauliečių rinkėjų simpatijų, o V. Simulikas – 15,89 proc.

Pastarojo teigimu, jiedu su A. Visockiu esą lygiaverčiai partneriai, bičiuliai ir draugai. „Manau, kad, jeigu einame į finišo tiesiąją, abu norime laimėti. Tarsimės, kaip ten bus. Pusę metų jis valdys, pusę metų – aš“, – sakė šiaulietis.

Paklaustas, ar sutiktų su tokia rotacija, A. Visockas teigė: „Galima žaisti tais žodžiais, betgi puikiai suprantame, kad taip nebus.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų