Kandidatė į socialinės apsaugos ministres M. Navickienė išmokų mažinti neplanuoja

Kandidatė į socialinės apsaugos ir darbo ministres, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovė Seime Monika Navickienė sako, jog neplanuoja mažinti socialinių išmokų.

„Kol kas manome, kad tos išmokos, kurios buvo suplanuotos, jos turėtų ir likti – Vaiko pinigai, kiti dalykai“, – BNS sakė M. Navickienė.

Pasak jos, įvertinus biudžetą ir kitas priemones galėtų būti peržiūrimi tam tikrų išmokų dydžiai, tačiau tikino, kad jų mažinti neplanuotų.

„Kol kas tikrai nieko neketiname mažinti ar karpyti. Jeigu būtų galima, tikrai keltume, tačiau viską reikia pasverti, įsivertinti“, – kalbėjo ji.

M. Navickienės teigimu, šalyje tęsiantis karantinui reikėtų peržiūrėti gyventojams teikiamą paramą, užtikrinant pagalbą pajamų netekusiems ar į darbo rinką sunkiau grįžti galintiems žmonėms.

„Yra labai svarbu, kad žmonės, kurie patyrė kažkokius asmeninius iššūkius pandemijos fone, kad priemonės, kurias siūlo valstybė, būtų taip sukalibruotos, kad žmogus galėtų kuo greičiau grįžti atgal į darbo rinką“, – kalbėjo ji.

Kandidatė į ministres žada didelį dėmesį skirti atskirties mažinimui, taip pat siekti, kad šeimoms būtų lengviau derinti karjerą ir vaikų auginimą, didėtų mažiausios pensijos, išmokos vienišiems pensininkams.

„Manau, kad pandemijos fonde yra labai svarbu išlaikyti socialinės apsaugos stabilumą. (...) Taip pat man atrodo labai svarbi ir opi problema socialinių paslaugų prieinamumas, ypatingai regionuose. Tai labai susiję su labiausiai atskirtų visuomenės grupių geresne įtrauktimi – tiek neįgaliųjų, tiek vienišų tėvų ar pagyvenusių žmonių, kurie šiandien tikrai patiria atskirtį“, – sakė ji.

M. Navickienės teigimu, prioritetu laikytų ir darbo bei šeimos derinimo galimybių užtikrinimą, sudarant vaikų turinčioms šeimoms galimybę dirbti, grįžti į darbo rinką.

„Žmonės, priėmę sprendimą turėti vaikų arba daugiau vaikų negu vieną ar du, nejaustų rizikos, ypatingai ekonominės rizikos, kad jie neteks dalies pajamų ar negalės sugrįžti į darbo rinką“, – sakė ji.

Kalbėdama apie vaikų teisių užtikrinimą, M. Navickienė pabrėžė, kad vaikai visur turi jaustis saugūs, tačiau mano, jog įstatymai neturėtų būti šeimų gąsdinimo priemonė, o paslaugos šeimoms turėtų būti suprantamos kaip pagalba, padedanti išvengti kritinių situacijų, kai vaikas iš šeimos paimamas.

Gerinant paslaugas šeimoms, kandidatės į ministres teigimu, svarbu daugiau dėmesio skirti socialiniams darbuotojams, teikiantiems paslaugas šioms šeimoms.

Ji sako, jog jeigu būtų patvirtinta, drauge su naujuoju sveikatos apsaugos ministru skubiai ieškotų priemonių užkirsti koronaviruso plitimą globos įstaigose.

„Tai bus artimiausių darbų sąraše drauge su sveikatos apsaugos ministru, kai tik jis ir, galimai aš, būsime patvirtinti, jeigu būsime patvirtinti“, – sakė politikė.

M. Navickienė sakė kol kas nepradėjusi dėliotis komandos, tai darytų sulaukusi prezidento Gitano Nausėdos palaikymo savo kandidatūrai.

Dešiniųjų kandidatė į premjeres Ingrida Šimonytė trečiadienį po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda įvardijo, ką norėtų matyti ministrų pareigose.

Jos pačios kandidatūra į Vyriausybės vadoves Seimui bus pateikta ketvirtadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nedarašiau nulio prie 4

Nedarašiau nulio prie 4 portretas
Ne 4 metai, bet 40 metų turi būti, apie tai eina kalba

Dar to ir betrūko

Dar to ir betrūko portretas
kad didintu mažiausias pensijas. O kodėl jos mažos kodėl nepaklausia tų tinginių lodarių pijokų arba spekuliantų , kurie dabar jau pensininkai, ir dar mat jiem didins pensijas. Už ką! Kad kas paklaustu, jiem išvis neturėtu didint, tik indeksuot kaip visiem kitiem. Tegu didina pensijas tiem kas dirbo visą gyvenimą ir turi mažiausiai 4 metų darbo stažą, šitiem pensininkam nei centu nedidina tik indeksuoja, o pagal tokį darbo stažą 40 m. ar daugiau per mažos pensijos .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių