Konservatorius siūlo merų algas susieti su gyventojų pajamomis

Seimo narys konservatorius Kęstutis Masiulis siūlo, kad merų algos būtų susietos su tos savivaldybės vidutiniais gyventojų atlyginimais.

„Merai būtų tiesiogiai suinteresuoti, kad į savivaldybę ateitų investicijos, augtų žmonių pajamos ir mažėtų šešėlis. Kai auga gyventojų atlyginimai, į biudžetą surenkama daugiau įplaukų, o tada ir meras galėtų daugiau uždirbti“, – sako įstatymo pataisą įregistravęs  parlamentaras.

Pasak jo, Konstituciniam Teismui (KT) išaiškinus, kad dabartinė merų ir vicemerų algų apskaičiavimo tvarka, kai atlyginimai siejami tik su gyventojų skaičiumi, yra antikonstitucinė, valdantieji užregistravo minimaliai pakoreguotą pataisą, ir toliau savivaldybių vadovų algas siejančią su gyventojų skaičiumi.

„Toks valdančiųjų siūlymas yra atvirai ignoruojantis Konstitucinio Teismo išaiškinimą, kad negalima pagal šį vienintelį kriterijų apspręsti savivaldybių vadovų atlyginimų. Vertėtų įvesti kelis kriterijus, ir vienas iš jų galėtų būti tos savivaldybės gyventojų pajamos.

Jeigu valdantieji prastums savo variantą, tai ir toliau turėsime situaciją, kad Vilniaus bei Kauno merai uždirbs mažiau nei Birštono ar kito mažo miestelio vadovas“, – argumentavo K. Masiulis.

Pasak jo, KT sprendimas, kad dabartinė merų ir jų pavaduotojų algų nustatymų tvarka prieštarauja Konstitucijai ir nebegali būti tęsiama, įsigalios 2020 m. sausio 2 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Masiuli man gėda, kad tu seime jau daug metų ir vėjus kalbi, nuo savęs pradėk pirmiausia, aplamai pagal sarašą partijos išrinktas turėtum aplamai minimumą gauti, o vienmandatininkai kai patys žmonės išrenka turėtų truputį daugiai gauti.

Eglė

Eglė portretas
Pritariu. Puikus pasiūlymas! Taip pat reikia sieti vadovų ir darbuotojų algas įvairiose įmonėse ir įstaigose, nes vadovams net sunku įsivaizduoti kaip specialistai dirba ir išgyvena iš tokių skurdžių atlyginimų...

Vika

Vika portretas
O kodel seimunai neziuri i gyventoju atlyginimus Lietuvoje, o vis didina savo? Gal ir sau pritaikytu sia formule. Nors as manau, kad Lietuvoje valdanciuju ir paprastu zmoniu atlyginimu atotrukis yra per didelis. Lyginant kiek pas mus uzdirba paprastas zmogus ir koks vidutinis atlyginimas, seimo nariu algos yra per daug iskeltos. Siulau Masiuliui pradeti nuo saves ir kt.seimo nariu.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių