Konstitucijos pataisos atvers R. Paksui kelią į Seimą

Įvairioms frakcijoms atstovaujanti Seimo narių grupė įregistravo Konstitucijos 74 straipsnio pataisą, kuri atvertų Rolandui Paksui kelią į Seimą.

Projektą savo parašais parėmė 95 Seimo nariai.

Projektu siūloma papildyti Konstitucijos 74 straipsnį nuostata, kad asmuo, kurį Seimas už šiurkštų Konstitucijos pažeidimą arba priesaikos sulaužymą apkaltos proceso tvarka pašalino iš užimamų pareigų ar panaikino Seimo nario mandatą, gali būti renkamas Seimo nariu ne anksčiau kaip po dešimties metų nuo tokio asmens pašalinimo iš užimamų pareigų ar Seimo nario mandato panaikinimo.

Teikiamais Konstitucijos pakeitimais siekiama įgyvendinti Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) Didžiosios kolegijos 2011 m. sausio 6 d. sprendimą byloje Paksas prieš Lietuvą, kuriuo Lietuva pripažinta pažeidusi Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos pirmojo protokolo 3 straipsnį, garantuojantį teisę į laisvus rinkimus.

Siūlomomis Konstitucijos pataisomis siekiama užtikrinti teisės į laisvus rinkimus įgyvendinimą, taip pat įvykdyti EŽTT sprendimą ir išvengti tarptautinių sankcijų Lietuvos atžvilgiu taikymo.

Konstitucijos pataisų projektą planuojama pristatyti Seimo posėdyje 24 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

misis

misis portretas
paksas jokios konstitucijos nesulauze o adamkus dave zenkla borisovui jam nieko nebuvo apdovanoja landsbergiai prisidirbe ira iki ausu ju nejudina o gribauskaitei jokios apkaltos kokia sazine kali buti adamkui del zv kalejimo ir jam nieko o paksa apstojat velnias ir neleidat i presidentus kokia cia lietuva tas pats nauseda nieko nedaro cia mafija

Na jau-

Na jau- portretas
Absurdas kažkoks. Ir viskas, kad įtikti briuseliui??? Tuo atveju- kuom maskva kitokia buvo??? Ką “kiaušiu” neturit draugai seimunai???

ALGIS

ALGIS portretas
PAKSAI , TAVO VIETA IŠVIETĖJE , O NE SEIME AR PREZIDENTŪROJ .
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių