Pereiti į pagrindinį turinį

L. Graužinienė apie V. Uspaskicho dalyvavimą rinkimuose: nesupratau, kodėl jis ėjo

2024-10-14 13:12
LNK inf.

Buvusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pasidalijo savo nuomone apie Seimo rinkimų pirmąjį turą.

R. Riabovo/BNS nuotr., LNK stop kadras

Prieš paaiškėjant rezultatams L. Graužinienė, paklausta, kas laimės pirmąjį turą, teigė, kad konservatoriai, „todėl, kad Vilnius, Kaunas balsuos už juos.“

Taip pat L. Graužinienė neigė, jog pirmieji bus socialdemokratai. „Socialdemokratai laimės rinkimus regionuose, bet netikiu, kad laimėtų Vilniuje, Kaune ar Klaipėdoje“, – teigė ji.

– O jūs už ką balsavote?

– Slaptas balsavimas.

– Ar galime sakyti, kad R. Žemaitaitis yra naujasis Viktoras Uspaskichas, kuris taip skambiai ėjo į Lietuvos politiką ir ne vienuose rinkimuose skynė laurus?

– Sakyčiau, ir taip, ir ne. Rinkiminė kampanija buvo labai panaši į mūsų 2004 metų. Mes taip pat labai daug važinėjome, dirbome su žmonėmis, ką darė ir R. Žemaitaitis visą laiką, kai kiti politikai net nesiruošė aplankyti eilinių, paprastų Lietuvos žmonių. Manau, kad tai davė rezultatą. O kodėl ne, todėl, kad R. Žemaitaitis nėra naujas politikas ir man teko su juo dirbti daug metų. Gerai pažįstu jį, ir manau, kad galbūt jis tada nerealizavo, galbūt buvo kiti lyderiai, kuriems jis tiesiog nenorėjo trukdyti.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

– Kaip sekėsi Taikos koalicijai, vedamai V. Uspaskicho?

– Blogai.

– Kodėl?

– Todėl, kad koalicija. Mano nuomone, jis padarė didelę klaidą, kad darė tokią neaiškią koaliciją, kur net ir Darbo partijos ne visi nariai suprato tos koalicijos esmės. Jis eilinį kartą savo partiečių nepastatė aukštai rinkimų sąrašuose. Rėmėsi žinomais žmonėmis, iš išorės žmonėm, bet dirba ne tie. Dirba partijos žmonės su kitais žmonėmis. Čia jau buvo klaida.

– Ar tai jau bus V. Upaskicho politinės karjeros pabaiga?

– Esu įsitikinus, kad Viktorui jau nereikėjo eiti į šiuos rinkimus.

– Ar jis bandė gelbėti partiją?

– Aš nežinau, ar jis gelbėjo partiją, aš visai nesupratau, kodėl jis ėjo...

– Pirmieji rinkimai ir Sauliaus Skvernelio vedamai Demokratų sąjungai „Vardan Lietuvos“. Jie patenka į Seimą, jiems sekasi. Ką manote?

– Tikiu, kad jie bus Seime. Žmonėms patinka, kad jis kalba ryžtingai, jame mato prezidentą Algirdą Brazauską, tik mažesniame amplua. Žmonės yra pasiilgę tokių lyderi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų