Pereiti į pagrindinį turinį

L. Kasčiūnas: Lietuva galėtų prisidėti prie karinio poligono steigimo Latvijoje

2024-10-24 09:01

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas sako, kad Lietuva galėtų prisidėti prie naujo karinio poligono steigimo kaimyninėje Latvijoje mainais į galimybę kartais ten rengti pratybas.

Laurynas Kasčiūnas
Laurynas Kasčiūnas / P. Paleckio/BNS nuotr.

Pasak jo, steigti bendrą poligoną, nepaisant ankstesnių svarstymų, būtų per sudėtinga.

„Apie apjungimą sunku (kalbėti – BNS), per daug arterijų, kelių, kad būtų galima apjungti tą didįjį dabar projektuojamą latvišką poligoną. Bet (...) mes galime kažkiek prisidėti ir jie galėtų mus įsileisti tam tikram laikui“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministras.

„Toks variantas būtų teoriškai įmanomas, bet tai nėra panacėja“, – pridūrė jis.

L. Kasčiūnas teigė, kad nepaisant tokių galimybių Lietuvai pačiai bus reikalingas mažiausiai vienas didelis poligonas, kuriame galėtų treniruotis brigados dydžio vienetas.

Apie bendrą poligoną su Latvija Lietuvos pareigūnai svarstė dar 2022 metais, nuo tų metų Latvija vysto poligoną pietinėje šalies dalyje, netoli sienos su Lietuva.

Šiemet birželį Lietuvos Valstybės gynimo taryba (VGT) pritarė, kad būtų kuriami du nauji nedideli poligonai Tauragės ir Šilalės rajonuose.

Šie poligonai talpintų nuo kuopos iki bataliono dydžio karinius vienetus, bet juose būtų galima tik manevruoti, nevykdant šaudymų.

Lietuvoje poligonų poreikis išaugo daugėjant sąjungininkų karių, augant šauktinių skaičiui ir rezervui, įsigyjant naujos karinės technikos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
tu ne strategas tu aferistas

kasciunai o tu prisidek prie musu ubagisku pensiju algu prisidek zmonems uz malkas vaikams uz maista tai tada gal ir liks kokia kapeika nuo lietuvos ant latvijos poligonu
3
-1
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų