L. Linkevičiui – raginimai susimokėti už keliones pas dukrą Briuselyje

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras socialdemokratas Linas Linkevičius turėtų susimokėti už išlaidas, kai Briuselyje ambasados tarnybiniu automobiliu keliaudavo pas dukrą, sako ministras pirmininkas ir socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius bei kandidatas į premjerus Saulius Skvernelis.

Savo ruožtu L.Linkevičius sako už kurą susimokėdavęs.

„Ministras pirmininkas neigiamai vertina pasivažinėjimus asmeniniais tikslais už valstybės pinigus ir mano, kad ministras turėtų susimokėti už patirtas išlaidas“, - BNS antradienį sakė premjero atstovas spaudai Mindaugas Janulionis.

Pasak jo, dėl L.Linkevičiaus skyrimo į ministro pareigas naujoje Vyriausybėje spręs būsimasis premjeras.

Valdančiosios koalicijos lyderės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į ministrus pirmininkus Saulius Skvernelis taip pat sakė, jog L.Linkevičius turėtų susimokėti už automobilio sąnaudas, kai pats ją vairavo vykdamas pas dukrą.

Visi ministrai, kurie važiuoja į tarybas, jiems yra skiriama ambasados transporto priemonė ir nuo paties ministro priklauso, kiek tų ją išnaudosi - ar tu nori pėsčiomis eiti, ar tu nori, kad tave vežiotų.

Visgi S.Skvernelis teigė nelaikantis to važinėjimu asmeniniais tikslais.

„Tai nėra tas pats, kas pasiėmus važinėti čia asmeniniais reikalais. Truputį yra kita situacija visų ministrų, kurie vyksta į (Europos Sąjungos) tarybas, nes ambasada užtikrina visą logistiką“, - portalo 15min.lt konferencijoje sakė kandidatas į premjerus.

„Visi ministrai, kurie važiuoja į tarybas, jiems yra skiriama ambasados transporto priemonė ir nuo paties ministro priklauso, kiek tų ją išnaudosi - ar tu nori pėsčiomis eiti, ar tu nori, kad tave vežiotų“, - pridūrė jis.

„Dar daugiau: užsienio reikalų ministras yra saugomas asmuo, taip pat ir užsienyje. (...) Jų yra kitas statusas, aš pats vykdavau į tarybas, mes visi ministrai buvome kitokie nei užsienio reikalų ministrai“, - kalbėjo S.Skvernelis.

L.Linkevičius per vizitus Briuselyje Lietuvos atstovybės Europos Sąjungoje (ES) tarnybinį transportą naudodavo ir kelionėms pas dukrą šalia Belgijos sostinės esančiame Leveno mieste.

Už skaidrumą kovojantys nevyriausybininkai sako, kad tokie ministro poelgiai yra vienareikšmiškai blogi, nes tai yra tarnybinio transporto naudojimas asmeniniams tikslams.

Lietuvos diplomatijos vadovas sakė neatsimenantis, kaip dažnai būdamas Briuselyje vyksta susitikti su dukra, tačiau patvirtino 2-3 kartus susitikti su dukra vykęs ir pats, be vairuotojo.

Anksčiau teigęs, kad ne visada po tokių kelionių papildydavęs kuro baką, ketvirtadienį L.Linkevičius sakė visada susimokėjęs už kurą, kai pas dukrą važiuodavo pats.

„Ministras yra sakęs, kad pats ambasados tarnybinį automobilį vairavo 2-3 kartus. Visus tuos kartus jis už kurą susimokėjo“, - BNS sakė ministro atstovas spaudai Kęstutis Vaškelevičius.

L.Linkevičius pabrėžė nesantis privatus asmuo ir kad atstovybė visus atvykstančius ministrus „globoja nuo pradžios iki pabaigos, kai yra ir darbo vizitas, ir laisvalaikis“. Jis laisvalaikį vizitų metu siejo su tarnybinėmis pareigomis, nes jį taip pat organizuoja atstovybė prie ES ir tai numatyta vizitų programose.

„Formaliai žiūrint, jeigu taip preciziškai, aišku, aš problemą galėčiau įžvelgti, bet aš nematau tame žalos padarymo. Įžvelgiu formaliai tą pažeidimą ir jo neneigiu, bet tikrai to nėra, kad jis pažeidžia sistemą iš principo ar įveda kažkokią naują tvarką“, - BNS sakė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

eglaite

eglaite portretas
Negražu ministre,oi kaip negražu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių