Pereiti į pagrindinį turinį

Laisvės partija nepasirašys premjero pateikto susitarimo dėl švietimo

2020-01-09 13:57

Laisvės partija skelbia nepasirašysianti premjero Sauliaus Skvernelio pateikto politinių partijų susitarimo dėl švietimo. Pasak partijos pirmininkės Aušrinės Armonaitės, Vyriausybės inicijuotas partijų susitarimas neatrodo kaip sąžininga politinės valios išraiška.

Seimo narė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė
Seimo narė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė / M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

„Šis susitarimas, deja, neatrodo kaip sąžininga politinės valios išraiška. Tai yra prisidirbusių politikų startas 2020-ųjų Seimo rinkimų kampanijoje. Tiesiog skandalinga, kad dabartinis švietimo ministras tik užima politinį postą, nevykdydamas jokios realios ir būtinos veiklos“, – atsiųstame pranešime spaudai teigia A. Armonaitė.

Tai yra prisidirbusių politikų startas 2020-ųjų Seimo rinkimų kampanijoje.

Pranešime spaudai sakoma, kad dokumento pasirašymas būtų ne žingsnis į priekį, o valdančiųjų, pirmiausiai, premjero, Seimo ir Vyriausybės, neveiklumo ir ydingų sprendimų dangstymas. 

Laisvės partija teigia, kad projektas yra ydingas ir dėl to, jog jame nesiūloma keisti klasės krepšelio, kuris neproporcingai paskirsto lėšas mokykloms ir švaisto švietimui skirtus mokesčių mokėtojų pinigus, taip pat nėra užsimenama apie universitetų tinklo pertvarką ir jungimą.

Pranešime spaudai taip pat akcentuojama, kad susitarimo projekte įvardijami prioritetai yra priešingi paskutinius kelerius metus vykdytiems Vyriausybės veiksmams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų