Lenkija siūlo Lietuvai glaudinti karinį bendradarbiavimą, sako G. Nausėda

  • Teksto dydis:

Lenkija siūlo Lietuvai glaudinti karinį bendradarbiavimą, pranešė prezidentas Gitanas Nausėda.

Jis teigė šią savaitę sulaukęs Lenkijos prezidento Andrzejaus Dudos  (Andžejaus Dudos) skambučio „su labai įdomiu pasiūlymu“.

„Kalbame apie glaudesnį bendradarbiavimą saugumo karinėje srityje. Kokia forma ir kaip – taip, mums dar reikia tai apsvarstyti“, – ketvirtadienį TV3 laidai „Dėmesio centre“ sakė G. Nausėda.

Jis teigė kol kas negalįs išsamiau apie tai kalbėti, nes „reikia įvertinti ir mūsų galimybes“.

Anot Lietuvos prezidento, „daugiau Lenkijos Lietuvoje“ būtų vienas iš strateginių Lietuvos tikslų.

„Mes galime kalbėti apie įvairius modelius. Tai gali būti rotaciniai, nuolatiniai modeliai. Turbūt suprantama, kad pradedame nuo pradinių bendradarbiavimo formų ir po to norėsime gilinti tą bendradarbiavimą“, – kalbėjo G. Nausėda.

„Tiesą sakant, aš labai tuo džiaugčiausi, nes mes tikrai pasiekėme gerą santykių su Lenkija dinamiką ir karinėje, saugumo srityje, ypač dabartinėmis aplinkybėmis pasinaudoti šiuo puikiu įdarbiu būtų tikrai prasminga“, – tvirtino jis.

Prezidentas pabrėžė, kad glaudesnis karinis bendradarbiavimas su Lenkija neprieštarautų siekiui Lietuvoje turėti daugiau Vokietijos karių.

Vokietija šiuo metu vadovauja Lietuvoje nuo 2017 metų dislokuotai tarptautinio sąjungininkų bataliono kovinei grupei – vienetui, kuriame tarnauja iki pusantro tūkstančio karių.

Be to, Lietuva siekia, kad pernai šaliai priskirta Vokietijos brigada rotacijos principu būtų joje dislokuota nuolat.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Šiam Lietuvos išdavikui kuo greičiau apkaltą už priesaikos sulaužymą susidedant su Lietuvos priešais kurie užgrobę Lietuvos žemes.

o man atrodo

o man atrodo portretas
bijomės rusų, bet tokie kaip mūsų aukštas ir gražus įstums mus į Lenkijos glėbį. NENORIU kad Lenkijos pas mus būtų daugiau. Daug jų kariuomenės priimčiau kaip okupaciją. Šimonytė berods siūlė lenkų kalbą mokytis...

Lietuvis

Lietuvis portretas
Nu ir glušius jis negalvojau kad jis toks išdavikas ir kvailys kai už jį balsavau.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių