Liberalų sąjūdis ragins Seimą balsuoti dėl rinkimų amžiaus cenzo mažinimo

  • Teksto dydis:

Seimo pavasario sesijoje Liberalų sąjūdžio frakcija skatins parlamentą balsuoti dėl Konstitucijos pakeitimo, siekiant sumažinti Seimo rinkimų amžiaus cenzą iki 21 metų. Pagal dabar galiojantį Konstitucijos 56 straipsnį Seimo nariu gali tapti ne jaunesnis kaip 25 metų asmuo.

Įstatymo iniciatorė – Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, ji šios iniciatyvos ėmėsi kartu su Lietuvos liberalaus jaunimo organizacija. Įstatymo projektui po pateikimo pritarė dar buvusios kadencijos Seimas, tad dabar tektų balsuoti dėl Konstitucijos pataisos.

Laikas ir į Seimą įsileisti jaunus žmones, siekiančius politikų karjeros. Šiuo metu jaunimas iki 25 metų savo amžiaus atstovų parlamente neturi.

„Šiandien į savivaldą galima kandidatuoti nuo 18 metų. Į Europos Parlamentą – nuo 21-erių. Laikas ir į Seimą įsileisti jaunus žmones, siekiančius politikų karjeros. Šiuo metu jaunimas iki 25 metų savo amžiaus atstovų parlamente neturi. Dabartinio amžiaus cenzo sumažinimas praplėstų jaunimo atstovavimo galimybes nacionaliniu lygmeniu ir padidintų dėmesį jaunimo politikos klausimams Seimo darbotvarkėje. Tokią aukštą amžiaus ribą patekti į nacionalinius parlamentus turi tik 4 ES valstybės – Italija, Graikija, Kipras ir Lietuva“, – cituojama Liberalų sąjūdžio pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen išplatintame pranešime spaudai.

Dėl šios Konstitucijos pataisos Seimas privalėtų balsuoti 2 kartus, o tarp šių balsavimų turi būti daroma ne mažesnė kaip trijų mėnesių pertrauka. Konstitucijos keitimui turi pritarti ne mažiau kaip 2/3 visų Seimo narių.

„Atsiradus galimybei daugiau jaunų žmonių kandidatuoti į Seimą, į rinkimus prisikviestume ir daugiau jų draugų, pažįstamų, sukurtume paskatą jaunimui aktyviau dalyvauti politikoje ir prisidėti prie valstybėje vykstančių procesų“, – pažymėjo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Ar čia Gentvilai turi sūnų po 21 metų ,kad nori prakišti ,ar aš čia kažko nesuprantu,

ka ...libersosikams pritruko sekso partneriu

ka ...libersosikams pritruko  sekso partneriu  portretas
kad nori nesusitupejusius jaunuolius su vaikuciu proteliu y seima ydarbint ....ziurim ka turim --jau dabar liberastu gauja visi iki 40 metu ,o durnumas tryksta per visas skyles kaip 15 meciams ....debilas prie debilo ... o jei dar 25 meciu proto nuopisu pririnks ...na tuomet jau galima isviso perorentuot seima ir prezidentura y oficialu LGBTvieesnamy su prostitutais ir prostitutem su legalizuotu narkomanu kaifuojanciais seimo narkosom ...

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
KGB agentai ką nori ta ir daro..............
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių