Lietuva prisijungė prie Deklaracijos prieš savavališkus sulaikymus tarpvalstybiniuose santykiuose

  • Teksto dydis:

Pirmadienį vyko Kanados vyriausybės inicijuotos Deklaracijos prieš savavališką sulaikymą tarpvalstybiniuose santykiuose paskelbimo renginys.

Jame nuotoliniu būdu pasisakęs ministras Gabrielius Landsbergis paragino užsienio vyriausybes priešintis kai kurių valstybių taikomam išorės spaudimui prieš teisėjus ir kitų šalių nacionalines teisingumo sistemas, kovoti su piktnaudžiavimu Interpolo pranešimų sistema, užtikrinti teisę į teisingą teismą ir pagarbą žmogaus teisėms.

„Raginame tarptautinę bendruomenę imtis konkrečių veiksmų, kad būtų nutraukti savavališki užsienio valstybių piliečių areštai, sulaikymai ar nuteisimai. Esame ypač susirūpinę dėl nuolatinių išpuolių kai kuriose valstybėse prieš užsienio žurnalistus ir žmogaus teisių gynėjus, įskaitant savavališką sulaikymą, areštus ir nuteisimą. Tokie metodai trukdo jiems vykdyti savo veiklą ir yra naudojami kaip neteisėtas įrankis tarpvalstybiniuose santykiuose", - teigė ministras G. Landsbergis.

Kanados vyriausybės inicijuotoje Deklaracijoje reiškiamas susirūpinimas dėl savavališkų užsienio piliečių areštų ar sulaikymo, siekiant daryti įtaką ir spaudimą užsienio vyriausybėms, atvejų daugėjimo.

Joje pabrėžiama, kad tokie veiksmai prieštarauja tarptautinei teisei, kenkia tarptautiniams santykiams ir daro neigiamą poveikį užsienio piliečiams, keliaujantiems, dirbantiems ar gyvenantiems užsienyje. Šios deklaracijos tikslas - pasmerkti ir sustabdyti tokią tarpvalstybinę praktiką, stiprinti tarptautinį bendradarbiavimą bei padėti tokių veiksmų aukoms.

Prie Deklaracijos prisijungė daugiau nei 50 valstybių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

anukelis

anukelis portretas
Pats organizuoja sankcijas prieš teisejus ir teisetvarkos institucijas susijusias su navalno sulaikymu. Tai ne tas pats, suprasti reikia:)

???

??? portretas
Šią deklaraciją daugiausia pažeidžia JAV, - ir kas jai reiškia kokias nors pretenzijas?

Gabrys - bailys

Gabrys - bailys portretas
Dedasi baisiu patriotu, bebaimiu šauliu, bet Putinui atspardyti sėdyne Kremliuje bijo labiau nei Austėjos.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių