Lietuva suteikė informacijos Baltarusijos KGB apie prieglobsčio prašytoją

Lietuvos institucijos suteikė informacijos Baltarusijos KGB iškeltoje baudžiamojoje byloje apie šios šalies pilietį, Lietuvoje paprašiusį prieglobsčio, tačiau jo negavusį, skelbia naujienų portalas delfi.lt.

Baltarusis su žmona ir mažamete dukra gyvena Lietuvoje nuo 2015-ųjų, kai, kaip pats teigė pabėgo iš savo šalies bijodamas būti suimtas 3 mln. JAV dolerių mokesčių vengimo byloje. Jo tėvui ir broliui pareikšti įtarimai, nors dalis reikalaujamos sumos sumokėta, brolis iki šiol yra įkalintas.

Vyras Lietuvoje turi įmonę, jis kaltinimus neigia ir sako, kad jo šeima persekiojama dėl politinių sumetimų.

2017 metais Lietuvos migracijos departamentas atmetė baltarusio prieglobsčio prašymą nenustatę, kad byla buvo iškelta dėl politinių motyvų. Pats vyras sako, kad perimti šią mokestinę bylą KGB siūlė perimti Baltarusijos prokurorams, bet pastarieji atsisakė.

Pasak delfi.lt, dokumentai rodo, jog baudžiamąją bylą nagrinėjanti Baltarusijos žvalgybos institucija kreipėsi į Lietuvos institucijas su teisinės pagalbos prašymu ir gavo daugybę informacijos apie asmenį, įskaitant finansinę.

Lietuvos Generalinės prokuratūros viešųjų ryšių skyrius aiškina, kad Lietuvos institucijos pagal abiejų šalių teisinės pagalbos sutartį bendradarbiauja su Baltarusijos Generaline prokuratūra.

Lietuva yra sulaukusi kritikos dėl 2011 nuteisto Baltarusijos opozicionieriaus, žmogaus teisių gynėjo Alesiaus Beliackio – tuomet Lietuva taip pat suteikė informacijos mokesčių vengimo byloje, kurioje buvo remiamasi tuo, jog jo organizacija „Viasna“ naudojosi sąskaitomis Lietuvoje ir Lenkijoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
LIETUVA RODO NUOLANKUMĄ VISIEMS , O KAI REIKIA LIETUVAI , PARODO ŠPYGĄ - AUSTRIJA SU GOLOVATOVU .

ygrekas trumpis

ygrekas trumpis portretas
nejaugi apsivogusius svetimos valstybrs piliecius turi Lietuva saugoti nuojuteisminiu persekiuojimu

Kodel

Kodel portretas
Kodel lukasenka neisduoda sausio tryliktosios nusikaltelius
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių