Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvoje lankosi naujas Estijos premjeras

2014-05-21 03:55
BNS inf.
Reuters nuotr.

Trečiadienį į Lietuvą atvyksta naujasis Estijos ministras pirmininkas Taavis Roivas (Tavis Reivas). Jis ir Lietuvos premjeras tikisi susitarti dėl Vilniaus prijungimo prie bendro geležinkelio vėžės „Rail Baltica“.

Estijos premjeras susitiks su prezidente Dalia Grybauskaite, sveikins tradicinės ir atsinaujinančios energetikos forumo dalyvius. Lietuvos vadovai su Estijos premjeru aptars bendrus projektus, regiono saugumo, energetikos, dvišalius ekonominius klausimus.

A.Butkevičius antradienį sakė turįs vilčių su R.Roivu susitarti dėl „Rail Baltica 2“. Estijos premjero atstovė BNS antradienį teigė, jog R.Roivas taip pat tikisi pasiekti susitarimą.

„Ministras pirmininkas supranta Vilniaus prijungimo prie „Rail Baltica“ svarbą ir palaiko prijungimą. Mes laukiame artėjančio susitikimo ir tikimės, kad pasieksime susitarimą ir Vilniaus prijungimo klausimas bus išspręstas pagal ES įstatymus“, - BNS atsiųstame komentare teigė Estijos premjero atstovė Helina Vaher.

Reformų partijai atstovaujantis 34-erių  T.Roivas aktyviai politikoje dalyvauja nuo 1999-ųjų, anksčiau dirbo teisingumo ministro, premjero patarėju. 2012 metais jis buvo paskirtas socialinių reikalų ministru.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų