Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvoje lankysis Moldovos vicepremjerė N. Gherman

2015-10-26 07:27
BNS inf.
Reuters nuotr.

Į Lietuvą pirmadienį su darbo vizitu atvyksta Moldovos vicepremjerė, užsienio reikalų ir Europos integracijos ministrė Natalija Gherman (Natalija German).

Dvi dienas truksiančio vizito metu įvyks šeštasis Lietuvos ir Moldovos dvišalio bendradarbiavimo Europos integracijos srityje komisijos posėdis. Planuojama aptarti Lietuvos vykdomus vystomojo bendradarbiavimo projektus Moldovoje, bendradarbiavimą kovos su korupcija ir pinigų plovimu srityse bei bankų sektoriaus reformavimą.

Lietuvos ir Moldovos dvišalio bendradarbiavimo Europos integracijos srityje komisijos posėdžiai rengiami paeiliui šalių sostinėse Vilniuje ir Kišiniove.

Moldova yra Rytų partnerystės programos narė ir siekia narystės Europos Sąjungoje (ES), tačiau šalis yra kritikuojama dėl korupcijos. Buvusiam Moldovos premjerui Vladui Filatui neseniai pareikšti įtarimai prisidėjus prie maždaug 250 mln. Jungtinių Valstijų dolerių pasisavinimo iš šalies bankų sistemos.

Iš viso per vadinamąją bankų aferą prieš 2014 metų lapkritį vykusius parlamento rinkimus dingo daugiau nei milijardas dolerių.

Moldovos integracijai į Europos Sąjungą priešinasi Rusija, kurios kariuomenės daliniai nuo 1992 metų dislokuoti šalies Padniestrės srityje. 2014 metais Moldovai buvo suteiktas bevizis režimas su ES.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų