S. Skvernelis: strateginė partnerystė su Lenkija sėkminga ir stipri

  • Teksto dydis:

Lietuvos ir Lenkijos dvišaliai santykiai yra geriausi per pastarąjį dešimtmetį, visi šalių strateginės svarbos projektai – elektros, dujų, kelių ir geležinkelių jungtys – juda į priekį ir turėtų būti įgyvendinti laiku, po susitikimo su Lenkijos vyriausybės vadovu Mateuszu Morawieckiu (Mateušu Moraveckiu) teigė premjeras Saulius Skvernelis.

Lenkijoje vykusiame abiejų šalių premjerų susitikime aptartas vyriausybių indėlis stiprinant dvišalį bendradarbiavimą ir strateginę partnerystę, pranešė Lietuvos Vyriausybės kanceliarija.

„Strateginė Lietuvos ir Lenkijos partnerystė yra svarbiausias garantas, kad Baltijos šalys niekada neliks nuo Europos tautų bendrijos atskirta sala. Lietuvos Seimas 2021-uosius paskelbė Gegužės 3-iosios Konstitucijos ir Tarpusavio įžado metais. Sieksime panaudoti šią sukaktį ir mūsų kaimyniniams ryšiams su Lenkija stiprinti“, – pranešime sakė S. Skvernelis.

Jis pažymėjo, kad Lenkija ir Lietuva yra svarbi energetinė ir transporto jungtis tarp žemyninės Europos ir Šiaurės Europos. Daug bendradarbiavimo potencialo yra mokslo, technologijų ir inovacijų srityje, šio bendradarbiavimo nauda tampa dar aktualesnė koronaviruso COVID-19 pandemijos kontekste.

Po kelių dienų atnaujinamos derybos dėl naujos daugiametės Europos Sąjungos (ES) finansinės perspektyvos ir ekonominio atsigavimo plano. Lietuva ir Lenkija sieks šalims ir regionui svarbių sprendimų dėl paramos ekonomikai gaivinti, reikiamų lėšų skyrimo sanglaudai ir žemės ūkiui.

Per premjerų susitikimą taip pat išreikštas apgailestavimas, kad Europos Parlamentas neįsiklausė į devynių valstybių, tarp jų Lietuvos ir Lenkijos, balsus nepritarti Mobilumo paketui, kurio kai kurios nuostatos prieštarauja ES vidaus rinkos principams. Su Lenkijos premjeru sutarta kartu ginti savo vežėjų interesus teisinėmis priemonėmis, įskaitant galimą kreipimąsi į ES Teisingumo Teismą.

Trečiadienį S. Skvernelis dalyvaus Žalgirio mūšio metinių minėjimo renginyje Griunvalde. į jį taip pat atvyks prezidentas Gitanas Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Niekas taip neprajuokina, kaip frazė "Viskas, tyliai, nesijuokiam"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių