Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos liberalai atmeta europarlamentaro kritiką dėl V. Uspaskicho

2014-01-17 12:09
BNS inf.
A. Ufarto / BFL nuotr.

Lietuvos Liberalų sąjūdis penktadienį paskelbė atsiribojanti nuo Liberalų ir demokratų aljanso už Europą (ALDE) prezidento Grahamo Watsono pareiškimų apie tariamą Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho persekiojimą.

Partijos pirmininkas Eligijus Masiulis teigė, kad G.Watsono pareiškimai nebuvo derinti nei su ALDE vadovybe, nei su ALDE partijos nariais, "yra ypač žalingi ir jokiais būdais nepateisinami".

"Tenka apgailestauti, kad ALDE prezidentas G.Watsonas kartoja tas pačias klaidas – jau anksčiau išsakytus ir visiškai iš piršto laužtus teiginius, esą V.Uspaskichas Lietuvoje yra persekiojamas dėl savo tautybės ir veiklos. Gerai žinome, kad Vilniaus apygardos teismas yra priėmęs sprendimą su Darbo partija susijusioje byloje dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterijos tvarkymo", – pranešime spaudai teigė E.Masiulis.

Liberalų sąjūdis ALDE vadovo G.Watsono Europos Parlamente išsakytus teiginius vertina kaip papildomą ir neteisėtą spaudimą besitęsiantiems teismo procesams Lietuvoje.

G.Watsonas šią savaitę per Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai (ES) rezultatų aptarimą pareiškė, esą V.Uspaskichas Lietuvoje yra persekiojamas, o Valstybės saugumo departamentas ir Prezidentūra neteisėtai kišasi į procesą. Jo komentaras taip pat paskelbtas Briuselio laikraščio "European Voice" interneto svetainėje.

Komentuodama priekaištus Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, kad V.Uspaskichas nuteistas dėl sukčiavimo, ir pareiškė besitikinti, kad rinkimuose į Europos Parlamentą tokie nusikaltimai nebus ginami. Ji priminė, kad Europos Parlamentas pats yra panaikinęs V.Uspaskicho neliečiamybę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų