A. Mazuronis kandidatuos į Darbo partijos pirmininko pareigas

Opozicinė Darbo partija vadovą planuoja rinkti suvažiavime Kėdainiuose rugsėjo pradžioje, birželį iš pirmininko pareigų atsistatydinus europarlamentarui Viktorui Uspaskichui.

„Suvažiavimas preliminariai rugsėjo pirmą savaitgalį, bet dar pasitikslinsime dėl datos. Suvažiavimas vyks Kėdainiuose, rinksime partijos pirmininką“, – BNS pirmadienį sakė laikinasis partijos vadovas, Seimo frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas.

Pasak V. Fiodorovo, preliminari suvažiavimo data yra rugsėjo 4-oji, ji bus patvirtinta, jei tiks daugumai skyrių.

Partijos skyriai kandidatus į pirmininkus gali kelti iki rugpjūčio vidurio, kol kas apie kandidatavimą viešai yra paskelbęs Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis.

„Kadangi vasara, partijos skyrių tarybos neskuba organizuotis, pasiskelbusių, kad patys dalyvaus, tik A. Mazuronis turbūt pats pirmasis, kuris pasakė šiandien“, – informavo V. Fiodorovas.

Kadangi vasara, partijos skyrių tarybos neskuba organizuotis, pasiskelbusių, kad patys dalyvaus, tik A. Mazuronis turbūt pats pirmasis, kuris pasakė šiandien.

Seimo vicepirmininkas A. Mazuronis pirmadienį feisbuke paskelbė kandidatuosiantis, nes nori „kaip galima greičiau pradėti diskusiją apie galimas partijos ateities perspektyvas bei matymą, kaip tai įgyvendinti“.

„Tikiu, jog stipri komanda, platus klausimų rato akcentavimas ir nuosaikus darbas ne kuriant priešus, tačiau siūlant idėjas, yra būtent tas kelias, kuriuo visi kartu turime toliau žengti“, – rašė politikas.

Partijos laikinasis vadovas V. Fiodorovas BNS sakė savo sprendimą dėl kandidatavimo paskelbsiantis suvažiavime.

„Kai mane tvirtino laikinuoju pirmininku, buvau minėjęs, kad į tokį postą neplanavau, bent artimiausiu metu, bet palauksiu suvažiavimo ir savo galutinį apsisprendimą pasakysiu suvažiavime“, – teigė parlamentaras.

A. Mazuronis: partija neturėtų telktis tik apie vieną lyderį

Darbo partijos pirmininko pareigų, partijos pirmininku siekiantis tapti Seimo narys A. Mazuronis mano, kad partija nebeturėtų telktis tik aplink vieną lyderį, o pagrindinis naujojo vedlio tikslas turėtų tapti partijos stabilizavimas. Anksčiau su liberalais politinę karjerą siejęs parlamentaras tikina, kad jam tapus partijos pirmininku partija žmogaus teisių klausimais dabartinės savo pozicijos nekeistų, tačiau, pasak jo, galbūt jos retorika taptų nuosaikesnė.

„Visų pirma naujo partijos pirmininko tikslas turėtų būti stabilizuoti situaciją partijoje ir šiek tiek pakeisti mąstymą nuo to, kad yra vienas lyderis ir jis mus visur traukia, kad mes visi esame lyderiai“, – Eltai teigė A. Mazuronis.

Viktoro jokiu būdu niekas neatsižada, neatsižadės ir net minties tokios nebuvo, jis ir turi būti akcentuojamas su Darbo partija kaip pagrindinis partijos steigėjas ir žmogus, ant kurio laikėsi ta visa struktūra.

Politikas akcentuoja, kad ilgamečio partijos pirmininko V. Uspaskicho niekas neatsižada, tačiau kandidatas į partijos pirmininkus mano, kad partijai reikėtų labiau susitelkti į partijos akcentavimą.

„Viktoro jokiu būdu niekas neatsižada, neatsižadės ir net minties tokios nebuvo, jis ir turi būti akcentuojamas su Darbo partija kaip pagrindinis partijos steigėjas ir žmogus, ant kurio laikėsi ta visa struktūra. Tiesiog ateina laikas, kai įvyksta tam tikri natūralūs pokyčiai, jie labai natūraliai įvyko ir, man atrodo, kad žingsnis po žingsnio šiek tiek labiau į komandos akcentavimą partijos vidiniame gyvenime turėtų būti“, – sakė A. Mazuronis.

„Man atrodo, kad tai duos naudos tiek pačiai galutinei pozicijai suformuotai, tiek ir partijos viduje mobilizuos žmones, kurie tikrai jausis, kad jie yra sprendimų priėmimo dalis ir nuo jų kažkas priklauso. Man atrodo, tai yra nepaprastai svarbu. Naujas partijos puslapis, man atrodo, tikrai būtų labai sveikas ir ilgalaikėje perspektyvoje tvarus“, – pažymėjo jis.

A. Mazuronis taip pat tikina, kad jam tapus Darbo partijos pirmininku pati partijos vertybinė pozicija žmogaus teisių klausimais nesikeistų. Visgi politikas pripažįsta matantis poreikį žmogaus teisių klausimais nuosaikiau formuluoti retoriką viešojoje erdvėje.

„Kas liečia žmogaus teisių klausimus, tai partija yra kaip ir vieningai pasisakiusi dėl tų klausimų. Ir tikrai nėra planų keisti savo pozicijos. Galbūt žodyną ar formą, kaip išsakomos mintys“, – pabrėžė A. Mazuronis.

„Aš asmeniškai būčiau nuosaikesnis ir nevartočiau tam tikrų pasakymų ir tam tikrų formuluočių išsakant savo mintį ar poziciją, nes, man atrodo, kad stipri ta diskusija, kurioje šneka argumentai, o ne emocijos ir ne forma. Bet pati partijos pozicija, aš nemanau, kad keisis“, – pažymėjo politikas.

ELTA primena, kad birželio viduryje V. Uspaskichas pranešė apie atsistatydinimą iš Darbo partijos pirmininko pareigų. „Darbiečiai“ nuogąstavo, kad visai frakcijai V. Uspaskicho pasitraukimas iš Darbo partijos pirmininko pareigų buvo netikėtas.

Atsistatydinus V. Uspaskichui, laikinuoju „darbiečių“ lyderiu tapo Viktoras Fiodorovas.

Ilgametis Darbo partijos vadovas V. Uspaskichas birželio viduryje paskelbė pasitraukiantis iš posto, nes norintis „suteikti partijai naują impulsą, naujų idėjų, jaunatviškumą“.

V. Uspaskichas sakė liekantis aktyviu partijos nariu, toliau atstovaus partijai Europos Parlamente.

Darbo partijos įkūrėjas V. Uspaskichas su pertraukomis jai vadovavo nuo 2003-iųjų, pastarąjį kartą jis į pirmininko postą išrinktas 2018 metais ir perrinktas pernai lapkritį.

Opozicinė Darbo partija Seime turi devynių narių frakciją, partija turi apie 10 tūkst. narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>>As \\\\\.../////

>>>As  \\\\\...///// portretas
>Morda taiso padėtį,sukasi iš padėties.____Perėjūnai,išdavikai,jiems tik valdžia ir pinigai,na dar atšerta nuosava morda.

As

As portretas
O kiek komentatoriu debiliuku

Baisūs \\\\\.../////

Baisūs  \\\\\...///// portretas
marozai tėvelis ir sūnelis.Išverstaskūriai.Į šiukškyną brudus.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių