Premjerei siūlo persvarstyti Vyriausybės sudėtį: už kai kuriuos ministrus dirba ji pati

Seimo vicepirmininkas Darbo partijos narys Andrius Mazuronis mano, kad premjerė Ingrida Šimonytė neturėtų įsikibusi laikytis dabartinės Ministrų kabineto sudėties, nes pasak jo, eilė ministrų tinkamai neatlieka savo darbo, jų pareigas faktiškai reikia eiti pačiai Vyriausybės vadovei. Politikas akcentuoja, kad kelių ministrų pakeitimas nebūtų pripažintas kaip premjerės nesėkmė.

„Kad eilė ministrų iš tiesų turi problemų, kad eilės ministrų pavardes net Seimo nariai gali sunkiai prisiminti ir pasakyti, tai, man atrodo, labai aiškiai indikuoja paprastą dalyką – kad iš tiesų yra problemų Vyriausybėje. Ir vienoje vietoje, kur tikrai su Sauliumi Skverneliu sutinku, kad plika akimi matosi, kad iš tiesų ministrė pirmininkė dažnu atveju atlieka keleto ministerijų vadovės pareigas“, – „Žinių radijui“ teigė A. Mazuronis.

„Ne ministrės pirmininkės, o atskirų ministerijų, kas man atrodo, nėra logiška darbo pasiskirstymo prasme ir efektyvumo prasme. Jeigu yra ministrai, reikia jiems deleguoti kažkokias funkcijas, o ne tik juos padaryti spaudos atstovais tam tikros srities“, – pridūrė jis.

Todėl politikas mano, kad dabartinės Vyriausybės sudėtyje yra taisytinų vietų. A. Mazuronis mano, kad ministrė pirmininkė neturėtų laikytis įsikibusi dabartinės Ministrų kabineto sudėties, nes, pasak jo, netinkamai savo darbą atliekančių ministrų pakeitimas nebūtų pripažintas kaip premjerės nesėkmė.

„Ministrė pirmininkė taip aklai įsikibusi laikosi tos filosofijos, kad nepakeisiu nei vieno ministro, nes ministro pakeitimą ji priima turbūt kaip savo asmeninį pralaimėjimą ir kaip įrodymą, kad mano vykdoma politika buvo neteisinga, man atrodo, kad tokia filosofija yra neteisinga“, – akcentavo „darbietis“.

Plika akimi matosi, kad iš tiesų ministrė pirmininkė dažnu atveju atlieka keleto ministerijų vadovės pareigas.

A . Mazuronis akcentuoja, kad kartais tiesiog reikia įsivertinti klaidas. Pasak jo, tai padarius sprendimai Vyriausybėje būtų daug paprastesni, greitesni ir efektyvesni.

„Tai aš ministrei pirmininkei ir siūlyčiau padaryti nebijant tos reakcijos, ką čia kažkas pagalvos, kad ji kažką blogai darė. Ne, jokiu būdu, blogai pasirinkti kandidatus į vieną ar kitą ministeriją yra žmoniška ir visiems ministrams pirmininkams iki šiol taip buvo pasitaikę“, – pabrėžė Seimo narys.

ELTA primena, kad jau kone metus apie būtinybę atnaujinti I. Šimonytės Vyriausybės sudėtį kalba ir ekspremjeras Saulius Skvernelis. Politikas trečiadienį portalui Delfi pareiškė, kad reikėtų atsisveikinti bent su šešiais ministrais ir pakeisti juos naujais.

Nors premjerė I. Šimonytė ketvirtadienį patikino, kad nėra įsikabinusi į savo vadovaujamos Vyriausybės sudėtį, opozicinės partijos „Vardan Lietuvos“ lyderio S. Skvernelio pasiūlymo pakeisti kuo greičiau bent šešis ministrų kabineto narius rimtu ir argumentuotu nelaiko. Jos teigimu, ministrų keitimas vien tik dėl keitimo nėra protingas sprendimas.

Neatmeta galimybės kandidatuoti į Darbo partijos pirmininkus

Viktorui Uspaskichui atsistatydinus iš Darbo partijos pirmininko pareigų, jos atstovas, Seimo vicepirmininkas A. Mazuronis teigia neatmetantis galimybės kandidatuoti į „darbiečių“ lyderio pareigas.

„Iki rugpjūčio 14 d. skyriai turi iškelti kandidatus ir rugsėjo pradžioje bus partijos pirmininko rinkimai, kurie aš tikiu, atvers naują lapą partijos gyvenime, kuris bus kitoks nei iki šiol buvo“, – teigė A. Mazuronis.

„Jei nors vienas skyrius mane iškels, aš, tikriausiai, dalyvausiu partijos pirmininko rinkimuose. Nežinau kaip kiti, tiesą pasakius, nelabai man ir įdomu. Aš matau viziją, aš įsivaizduoju, kaip dabar partija turėtų dirbti ir kokiu keliu galėtų eiti tam, kad suvienytų skyrius, kad pavyktų sutelkti žmones, galbūt pritrauktų naujų žmonių ir tam, kad padarytų ateitį tokią pakankamai perspektyvią“, – pridūrė „darbietis“.

Jei nors vienas skyrius mane iškels, aš, tikriausiai, dalyvausiu partijos pirmininko rinkimuose.

Vis tik, A. Mazuronio nuomone, tokio stipraus partijos pirmininko kaip V. Uspaskichas „darbiečiai“ neturės. Todėl, pažymi jis, partijai reikės keisti savo veikimo stilių.

„Tokio stipraus lyderio (kaip V. Uspaskichas –ELTA) turbūt niekam nekyla abejonių, kad neturime, neturėjome ir greitu metu neturėsime. Todėl partijai reikės keisti ir savo veikimo stilių, pereinant nuo koncentracijos į vieną asmenį prie labiau stiprios komandos suformavimo“, – komentavo A. Mazuronis.

Kita vertus, A. Mazuronio teigimu, ir su būsimu naujuoju partijos pirmininku „darbiečių“ perspektyvos, anot jo, turėtų būti pakankamai geros.

„Nebus lengva, žinoma, pirmi rinkimai, pradžia tikrai bus sudėtinga, tačiau man atrodo, kad galimybės ir perspektyvos Darbo partijai esant dabartiniame kontekste, matome dabartinį paveikslą, nežiūrint į tuos reitingus, kurie čia nuolat yra skelbiami, pakankamai yra geros ir šviesios“, – kalbėjo A. Mazuronis.

ELTA primena, kad birželio viduryje V. Uspaskichas pranešė apie atsistatydinimą iš Darbo partijos pirmininko pareigų. „Darbiečiai“ nuogąstavo, kad visai frakcijai V. Uspaskicho pasitraukimas iš Darbo partijos pirmininko pareigų buvo netikėtas.

Atsistatydinus V. Uspaskichui, laikinuoju „darbiečių“ lyderiu tapo Viktoras Fiodorovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mauzy'Roni \\\\\.../////

Mauzy'Roni  \\\\\...///// portretas
kažkas toje "ministerijoje" kažkas dirba? va tai naujiena,paliksim pasidžiaugti balandžio 1-ąjai.

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Kumelė alga gaus už kitus ministrus,Kuo skiriasi koncervai nuo komunistu niekuo vienodos idėjos ir valdžios troškimas.

Melagių valdžia

Melagių valdžia portretas
Juk dievagojosi, kad tokiu atveju atsistatydins pati.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių