G. Nausėda dėl Astravo AE kreipėsi į A. Merkel: prašome pagalbos

Po susitikimo su Vokietijos kanclere Angela Merkel Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda Berlyne surengtoje spaudos konferencijoje kreipėsi į kanclerę ir prašė pagalbos, siekiant, kad dar prieš Astravo AE funkcionavimą elektrinė įgyvendintų visus saugumo standartus.

Prie Lietuvos sienos statoma Astravo atominė elektrinė – nesaugi, pabrėžė Lietuvos vadovas.

„Iš karštųjų klausimų – Astravo AE klausimas. Mes jau iš pat pradžių sakėme, kad vieta pasirinkta netinkamai, kad vieta pasirinkta geopolitiniais, o ne ekonominiais sumetimais. Kad statyba šios atominės elektrinės yra nesaugi, kad nesilaikoma rekomendacijų, kurias parodė streso testai. Bet, nepaisant to, ir šiandien bendradarbiavimas nėra patenkinamas. Todėl labai prašome savo bičiulių pagalbos ES, siekiant, kad šita elektrinė dar prieš jos funkcionavimą įgyvendintų visus saugumo standartus, kuriuos yra būtina įgyvendinti“, – kalbėjo G. Nausėda.

A. Merkel konferencijoje sakė palaikanti Lietuvos rūpinimąsi Astravo AE saugumu.

ELTA primena, kad Baltarusija 2400 MW galios atominę elektrinę stato netoli Astravo miesto, nuo Vilniaus nutolusio vos per 50 km. Pirmąjį jėgainės reaktorių tikimasi paleisti jau šiemet, antrąjį - kitais metais.

Lietuvos Seimas yra priėmęs įstatymą, neleidžiantį pirkti elektros iš Astravo AE, kai ši pradės veikti. Tokį sprendimą yra priėmusi ir Lenkija. Tuo metu latviai nerodė didelio solidarumo Lietuvos interesui, kad kaimyninės šalys ateityje taip pat neįsileistų Astravo AE energijos į savo rinkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
keiskit tą nelaimingą, nesąmoningą įstatymą... ir geriau galvokit kaip pagerinti Astravo saugumą, sujungiant jį su Kruoniu... be Astravo darbo saugumo pagerinimo dar uždirbtumėte gražaus pelno... ir Lietuvos žmonėms pigiau elektra kainuotų... o dėl rekomendacijų atsisakyti to dujų vamzdžio, tai labai netaktiška priekaištauti šeimininkui, nuvažiavus į svečius... nors man pasirodė, kad mūsų Prezidentas labai išauklėtas žmogus... įdomu, kas Jam ten taip patarė elgtis?...

Anonimas

Anonimas portretas
Gal jau skelbiam latviams karą ar ką ?

...

... portretas
Iš jos galėjai tikėtis TIK pagalbos suorganizuot susitikimą su Putinu.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių