Ministrė: nelegalių migrantų gyvenimo ir maitinimo sąlygos gerės

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė tvirtina, kad jau artimiausiu metu nelegaliai Lietuvos sieną kirtusių migrantų gyvenimo sąlygos turėtų gerėti. Jos teigimu, priimti sprendimai, kad visi nelegalūs migrantai turėtų vienodas maitinimo ir apgyvendinimo sąlygas.

Tai, kad Lietuvoje laikinai apgyvendintų migrantų maitinimo ir apgyvendinimo kokybė skiriasi, pasak A. Bilotaitės, susiję su tuo, kad už migrantų priežiūrą atsakingi skirtingi subjektai.

„Šiuo metu administruoja skirtingi subjektai. Dalį mūsų migrantų centrų administruoja savivaldybės, dalį – Valstybės sienos apsaugos tarnyba. Situacija yra tokia, kad mes artimiausiu metu pristatysime apgyvendinimo planą, kuriame bus priimti sprendimai ir asmenys iš savivaldybių ir užkardų bus perkelti į kitus objektus. Tai reiškia, kad tai mums leis užtikrinti vienodą standartą tiek maitinimo, tiek kitų paslaugų“, – trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje žurnalistams sakė A. Bilotaitė.

Jos teigimu, ir pasienio tarnyba ėmėsi veiksmų, leisiančių laikinai pasienio užkardose priglaustiems migrantams tiekti karštą maistą kelis kartus per dieną.

„Pasienio tarnyba jau yra priėmusi sprendimą, mano žiniomis, yra įvykęs konkursas ir jie jau turi užtikrinti karšto maisto tiekimą ir užkardose“, – sakė A. Bilotaitė.

„Mūsų tikslas yra, kad būtų aiškus standartas: tiek maitinimo, tiek procedūrų. Dabar aiškus prioritetas – asmenų iškėlimas iš palapinių į tam tinkamas šiltesnes patalpas ir normalesnes sąlygas“, – pridūrė ministrė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Robis

Robis  portretas
Laždų per nugara ir šiūkšles rinkt,rušiuoti,miško darbai,it tt.atidirbti už maistą.

Nuomonė.

Nuomonė. portretas
Ne gyvenimo sąlygas jiem gerinti,bet siūsti namo.Jei bus jiems gerai tai ir maitinsime juos kaip paršus.Žiūrėkime savo valstybinius tarnautojus ir jų algas kelkime,o ne pergyvenkime dėl nusikaltėlių.

O

O portretas
Gyventojų?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių