Mirusio prezidento šeimos nariai iš rezidencijos turės išsikelti per metus

Vyriausybė nustatė vienų metų terminą mirusio prezidento šeimos nariams išsikelti iš valstybės suteikto būsto.

Pagal trečiadienį Ministrų kabineto patvirtintą nutarimą, kartu su valstybės prezidentu gyvenę šeimos nariai iš panaudos pagrindais naudojamo gyvenamosios paskirties valstybės nekilnojamojo turto po prezidento mirties turėtų išsikelti per metus.

Kaip BNS nurodė Vyriausybės nutarimą rengusi Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM), pakeitimas parengtas vykdant pernykštį Konstitucinio Teismo nutarimą, pagal kurį pareigas einančio arba kadenciją baigusio prezidento sutuoktinio teisė į panaudos pagrindais suteikiamą būstą, kai miršta valstybės prezidentas, prieštarauja konstituciniam teisinės valstybės principui.

Anksčiau SADM siūlė sudaryti galimybę prezidentų našliams arba našlėms suteikti būstą, susiejant šią privilegiją su šalies vadovo sutuoktinio ar sutuoktinės statusu. Visgi šis siūlymas Vyriausybės posėdžio taip ir nepasiekė, nes jį sukritikavo Teisingumo ministerija.

„Teisingumo ministerija buvo įvertinusi, kad šis siūlymas neužtikrina tinkamo Konstitucinio Teismo nutarimo įgyvendinimo, nepanaikina galimybės teikti privilegijas dėl asmens socialinės padėties“, – nurodė SADM.

Iki pernai gruodžio galiojusį reguliavimą prieštaraujančiu pagrindiniam šalies įstatymui pripažinęs Konstitucinis Teismas bylą nagrinėjo pagal Vyriausybės kreipimąsi.

Į teismą tada kreiptasi Vyriausybei siekiant išsiaiškinti, ar ji turi siūlyti būstą mirusio prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlei Kristinai Brazauskienei.

Ji pernai po teismo sprendimo išsikėlė iš rezidencijos Turniškėse ir galiausiai nesutiko apsigyventi jokiame Vyriausybės jai pasiūlytame alternatyviame būste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uzuojauta

Uzuojauta portretas
O tai kaip Adamkai?Dievo valioje kuris iseis pirmas..O jei jeigu p.Adamkus?

AR

AR portretas
...BUS PASKAIČIUOTA, KIEK TA PONIA SKOLINGA MOKESČIŲ UŽ BŪSTĄ IR TIE MOKESČIAI IŠ JOS IŠIEŠKOTI?

Anonimas

Anonimas portretas
ar ta KU... dar ten gyvena ?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių