Nacionalinės švietimo agentūros vadovo konkurse dalyvauja 14 kandidatų

Keičiantis Nacionalinės švietimo agentūros statusui ir įstaigai ieškant naujo vadovo, konkurse į šias pareigas atrinkta 14 kandidatų.

„Iš viso pateikė prašymus 17 pretendentų. Iš jų reikalavimus atitiko 14“, – komentare BNS nurodė Viešojo valdymo agentūros atstovė Lina Biekšaitė.

Dabartinė įstaigos vadovė Rūta Krasauskienė BNS neatsakė, ar dalyvauja konkurse.

„Bus matyt. Tegu tai išlieka mano reikalas“, – kalbėjo ji.

Nuo liepos 1 dienos Nacionalinė švietimo agentūra iš švietimo pagalbos įstaigos tampa viešojo administravimo įstaiga. Pasak ministerijos, taip bus atskirtas švietimo politikos formavimas nuo įgyvendinimo, atskiriamos ministerijos ir agentūros funkcijos bei atsakomybė.

Nacionalinės švietimo agentūros vadovas renkamas penkerių metų kadencijai. Pretendentai privalo turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą, trejų metų vadovaujamo darbo patirtį, B2 lygiu mokėti anglų kalbą, atitikti reikalavimus gauti leidimą dirbti su slapta informacija.

Pasak Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, šiuo metu agentūra veikia kaip švietimo pagalbos įstaiga, daugiausia atlieka švietimo pagalbos, patariamąsias ar projektų vykdytojo funkcijas. Ministerijos iniciatyva Seime priėmus atitinkamas įstatymo pataisas pakeistas agentūros juridinis statusas, kad ji įgytų daugiau įgaliojimų.

Tapusi viešojo administravimo įstaiga Nacionalinė švietimo agentūra ne tik rūpinsis ugdymo prieinamumu ir kokybe, pedagogų kvalifikacijos tobulinimu, švietimo įstaigų vadovų rezervo formavimu, mokinių pasiekimų vertinimu, analize, bet taip pat atliks valstybinę švietimo teikėjų veiklos priežiūrą, švietimo sistemos stebėseną ir kitas funkcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Beje

Beje portretas
Jei pertvarko statusą į viešojo administravimo, toje agentūroje turi būti visi tarnautojai, kiti įrašyti esi į etatų sąrašą su NEPRIEKAIŠTINGA REPUTACIJA. KAS TAI YRA? Pakanka turėti sūnų ar dukrą narkomaną, to gana - į nepriekaištingą reputaciją nepataikyta, kriterijų neatitiksi. O kur dar nusipirkusieji diplomus, imantueji kyšius, neturintiems kvalifikacijos...jo. Ten negali būti tos agentūros iš viso.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Ši institucija turi būti panaikinta. Priežiūros, stebėsenos funkcijas turi vykdyti ministerija, o ne agentūros su viešosios įstaigos statusu . Reikia tiesiog atsisakyti šios institucijos. Ne įgaliojimus reikia didinti. Ten žmonės algas gauna iš biudžeto. Žmonės turi būti supažindinti su tikrąja veikla, ką veikia ši agentūra. Kai vaikai arti 95 proc yra patenkantys į kategoriją su specialaus poreikiais, ne agentūra reikalinga. Aiškiau?

Kam

Kam portretas
Tokius maitint nesuprantu kažkokia agentūra
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių