Nacionalinio susitarimo dėl švietimo S. Skvernelis pažadėjo imtis sausį

Premjeras Saulius Skvernelis per pirmadienį vykusį susitikimą pažadėjo prezidentui Gitanui Nausėdai sausį imtis veiksmų inicijuojant nacionalinį susitarimą dėl švietimo, pranešė prezidento patarėjas.

„Prezidentas pabrėžė, kad nors finansavimas švietimo sektoriui didėja, tačiau naujausi tyrimai rodo, kad Lietuvos moksleiviai pasiekimais ir toliau atsilieka nuo daugelio bendraamžių Tarptautinės ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos šalyse. Premjeras pažadėjo, kad sausio mėnesį bus imtasi konkrečių veiksmų, kad nacionalinis susitarimas dėl švietimo, jo iniciatyva, virstų kūnu“, – žurnalistams sakė prezidento patarėjas Povilas Mačiulis.

Pasak jo, G. Nausėda per susitikimą kalbėjo apie būtinybę sparčiau vykdyti reformas švietimo sektoriuje, įgyvendinti Valstybės kontrolės auditų rekomendacijas, kelti ikimokyklinio ugdymo kokybę, pedagogų kvalifikaciją.

Prezidentas taip pat pabrėžė, jog svarbu užtikrinti efektyvų ministerijai pavaldžių institucijų veikimą.

Premjeras pažadėjo, kad sausio mėnesį bus imtasi konkrečių veiksmų, kad nacionalinis susitarimas dėl švietimo, jo iniciatyva, virstų kūnu.

„Šalies vadovas taip pat pabrėžė, kad kokybinį proveržį galima pasiekti tik užtikrinus, jog efektyviai veiktų tiesiogiai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pavaldžios įstaigos. Viena iš jų, anksčiau veikusias šešias įstaigas sujungusi Nacionalinė švietimo agentūra, iki šiol neturi nei vadovo, nei aiškiai suformuluotų strateginių veiklos tikslų“, – sakė prezidento patarėjas.

P. Mačiulis neatsakė, ar Prezidentūra būtų linkusi kelti švietimo, mokslo ir sporto ministro atsakomybės klausimą.

„Palaukime, sausio mėnesį premjeras pažadėjo, kad bus imtasi ryžtingų veiksmų, tarp jų ir dėl nacionalinio susitarimo dėl švietimo“, – sakė jis.

Premjeras Saulius Skvernelis dar rugsėjį pakvietė Seime atstovaujamų politinių partijų lyderius kartu parengti susitarimą dėl Lietuvos švietimo politikos, į šį procesą pakviesta ir Prezidentūra.

Paramą tokiai idėjai yra išsakiusios kai kurios profesinės sąjungos, švietimo srities ekspertai.

Pastaruoju metu siekdami atkreipti problemą į prastą švietimo finansavimą ir nevykdomus pažadus dalis mokytojų, darželių darbuotojų ir aukštųjų mokyklų pedagogų buvo paskelbę dviejų valandų įspėjamąjį streiką, keli universitetai surengė protesto akcijas, Vilniaus universitetas buvo dviem dienoms sustabdęs veiklą.

Andriaus Navicko vadovaujama Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga svarsto streikuoti, jeigu valdžia netenkins jos reikalavimų dėl mokytojų algų, etatinio modelio ir mokinių skaičiaus klasėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kurį sausį?.. tikies išgyvent?.. :s

Anonimas

Anonimas portretas
taip GREIT ? gal RUDENI ...? PIPIEC !!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių