Naujoji Estijos prezidentė kitą savaitę atvyks į Lietuvą

  • Teksto dydis:

Neseniai prisaikdinta Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid kitą trečiadienį turėtų lankysis Lietuvoje.

Su šalies prezidente Dalia Grybauskaite Estijos vadovė planuoja aptarti saugumo situaciją ir bendradarbiavimą Europos Sąjungoje bei kitose srityse.

„Kitą savaitę, spalio 26 dieną planuojamas Estijos prezidentės vizitas. Tai būtų vienos dienos vizitas, skirtas susipažinti ir, aišku, kad bus aptartos mums aktualios temos - tiek saugumo klausimai, tiek bendradarbiavimas Europoje Sąjungoje, energetikos, transporto srityse“, - BNS sakė prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausiasis patarėjas užsienio politikos klausimais Nerijus Aleksiejūnas.

Lietuvą K.Kaljulaid turėtų aplankyti po vizitų į Suomiją ir Latviją.

Pirmoji Estijos prezidentė moteris penkerių metų kadencijai prisiekė praėjusį pirmadienį. Ji buvo išrinkta spalio 3 dieną.

Naujoji lyderė postą perėmė iš dešimtmetį šaliai vadovavusio Toomaso Hendriko Ilveso (Tomaso Hendriko Ilveso).



NAUJAUSI KOMENTARAI

ja

ja portretas
JAU TAU KOMENTATORIAU ŠUOLIO TIESIAI Į aUDITI RŪMUS NEPASISEKS PADARYTI. Ką ten į ES, tave net seniūnaičiu niekas neišrinks, bambalių nešiotojau.

Pinokis

Pinokis portretas
Na, ir kas kad Seimas ją renka ? Tokios jų taisyklės. Bet ji atstovauja Estijai, reiškia ir jos žmonėms. Matia koks gudrutis yra, kad su brežnevu palygina. Nesvarbu kaip, bet būtinai pašiepti.

...

... portretas
O ji Tautos neatstovauja, ji - tik kaip parlamento statytinė (kaip kad kažkada Brežnevas buvo)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių