Nemėgstamiausi ministrai: kuris pirmas turėtų lėkti iš posto

  • Teksto dydis:

Beveik dveji metai – tiek Ingridos Šimonytės ministrų kabinetas eina savo pareigas. LRT užsakymų atlikta gyventojų apklausa atskleidė, kad dauguma jau dabar norėtų pirmųjų atstatydinimų. Kas pirmas turėtų palikti postą, pasakojama LNK reportaže.

Ypač neigiamai vertinamas energetikos ministras Dainius Kreivys. Jo atleidimo norėtų net 38 proc. apklaustųjų. Žmonės itin nepatenkinti ir Gabrieliaus Landsbergio, Aušrinės Armonaitės bei Arūno Dulkio darbu.

Patys ministrai sako, kad tokios apklausos realios gyventojų nuomonės neatskleidžia.

„Vienintelė tikra apklausa yra rinkimai. Per juos ir pasižiūrėsime, ar nori žmonės keisti valdžią, ar ne“, – sakė A. Armonaitė.

„Ten neklausiama apie kompetencijas, neklausiama daugelio dalykų. Tiesiog tai yra sociologinė apklausa, kuri rodo nuomonės vidurkį“, – tokia buvo Krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko nuomonė.

Ministrai pabrėžė, kad jiems kartais tenka dirbti sunkesnėmis nei įprastai sąlygomis.

Vienintelė tikra apklausa yra rinkimai.

„Aš tiesiog manau, kad turiu dirbti savo darbą. Atsižvelgti, matyti realią situaciją. Tiek tos nuomonės. Vyriausybė dirba ne pačiomis palankiausiomis sąlygomis“, – kalbėjo Kultūros ministras Simonas Kairys.

„Tai yra gyventojų vertinimas, kaip jie mato ekonominę, politinę ir tarptautinę Lietuvos situaciją“, – atliktos apklausos rezultatus komentavo ir Mykolo Romerio universiteto politologas Saulius Spurga.

LNK kalbintų gyventojų nuomonės ministrų atleidimo klausimu išsiskyrė. Vieni ant politikų pyksta dėl visko, kiti juos palaiko. Gatvėje užkalbinti praeiviai į klausimą, kuriuos ministrus atleistų, atsakė įvairiai.

„Visus, nes viską daro blogai“, – kategoriškai rėžė jaunas vyras. 

„Aš I. Šimonyte pasitikiu. Iš ministrų man A. Anušauskas vis dar imponuoja. Gabrielius savo aroganciją kaip demonstravo taip ir toliau demonstruoja. O kitų ministrų aš tiesiog nematau“, – savo mintimis pasidalijo kita kalbinta pašnekovė.

Visas LNK reportažas vaizdo įraše:

Dalis sostinės gyventojų ministrų darbo kritikuoti nenori. Jų nuomone, itin sudėtinga geopolitinė situacija verčia juos priimti itin sunkius sprendimus.

„Man I. Šimonytė patinka, kartais reikia padaryti skaudžių sprendimų, nes visame pasaulyje yra blogai“, – atviravo  moteris.

„Man atrodo, kad jie visi dirba labai gerai. Tokiom aplinkybėm ir tokiom sąlygom jie dirba tikrai labai gerai“, – gynė ministrus kita praeivė.

Pagal rugsėjo mėnesį atliktą apklausą, Agnė Bilotaitė  buvo vertinama kur kas geriau nei nemėgstamiausių ketvertukas. Jos atleidimo norėjo tik 7 proc. apklausos dalyvių. Tiesa, po pastarųjų dienų skandalo tikėtina, kad ministrės reitingai kris.

„Tų skandalų įtaka kartais sunkiai prognozuojama. Galbūt būtų tam tikras neigiamas pokytis“, – komentavo politologas S. Spurga.

„Kas blogiausi? Kad dabartiniu laiku čia labai eskaluojama A. Bilotaitė. Manau, gal teisybė ir yra. Nes nei dirbusi šioje sferoje nieko, ką ji ten žino?!“ – savo nuomonės neslėpė gatvėje užkalbinta vilnietė.

„Man ministrė pirmininkė daugiausiai krinta į akis. Netikusi visai. Ji neišmano savo darbo“, – atrėžė senjoras.

„Man labiausiai nepatinka užsienio reikalų ministro G. Landsbergio tiek darbai, tiek pasisakymai“, – kalbėjo garbaus amžiaus moteris.

„Man nepatinka visi be išimties. Visi miega, visi rūpinasi tik savo kišene ir savo gerklyte. Daugiau nieko. Apie mus niekas negalvoja. Ištisai sergam visokios ligos, bėdos…“, – piktinosi užkalbinta senolė.

Baltijos tyrimo atlikta apklausa atskleidė, kad norintieji ministrų keitimo dažniausiai yra vyresni kaip 30 metų žmonės. Jaunesni politikų darbais yra patenkinti ir nemato poreikio keisti ministrų kabinetą.

Man nepatinka visi be išimties. Visi miega, visi rūpinasi tik savo kišene ir savo gerklyte.

„Šioje kadencijoje ministrai neatlieka visų savo pareigų, kurias turėtų atlikti. Seime liejasi vien ginčai, intrigos, kaltinimai“, – antrino kita pašnekovė.

„Pakeisčiau D. Kreivį, nes, manau, kad jis nekompetentingas. Jo išsilavinimas visiškai neturi nieko bendra su dabartinėmis pareigomis“, – sakė reporterio pakalbinta praeivė.

„Man nė vienas ministras nepatinka, visa valdžia nepatinka“, – piktinosi garbaus amžiaus moteris.

Nors didžioji dalis „Baltijos tyrimai“ apklausos dalyvių jau šiandien atleistų dalį ministrų,  daugiau kaip 22 proc. sako, kad tokio žingsnio imtis nereikėtų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Visi šlykštūs, bet šlykšciausi tai broileris , anusas ir kumelė.

LABAI SVARBU KIENO "NEMĖGSTAMIAUSI" .....

LABAI SVARBU KIENO "NEMĖGSTAMIAUSI" ..... portretas
Jeigu tų , kurie protestuoja "prieš viską" , kuriems mylimus kolūkius sugriovė Landzbergis , kurie mato prasmę "šeimų maršuose" ir sovietmetyje buvo geriausiai gyventi , tai VISAI KITAI LIETUVAI - BŪTENT JIE YRA MĖGSTAMIAUSI ...

aktas

aktas portretas
Svarbu ant dakaro gerai prasivažinėti.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių