Nepritaria G. Kirkilo būgštavimams: saugiai surengti rinkimus – įmanoma

Nepaisant „socialdarbiečių“ būgštavimų, kad nesant galimybės balsuoti internetu Seimo rinkimai dėl koronaviruso gali neįvykti, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad net susiklosčius intensyvesniam nei yra dabar viruso plitimui, užtikrinti žmonių sveikatos saugumą tradiciškai balsuojant rinkimų apylinkėse, yra įmanoma.

Pasak jo, tam nereikia internetinio balsavimo, nes, teigė jis, visuomenė ir institucijos jau turi patirties, kaip reikia elgtis pandemijos sąlygomis.

„Manau, kad (surengti saugiai Seimo rinkimus – ELTA) įmanoma. Turime šiuo metu ir patyrimo dėl atstumo laikymosi, ir dėl apsaugos priemonių dėvėjimo bei apsisaugojimo. Tad, manau, kad labai realistiškas scenarijus yra suorganizuoti (Seimo – ELTA) rinkimus. O spėlioti, ar bus tuo laikotarpiu intensyvus viruso plitimas, yra labai sudėtinga“, – trečiadienį spaudos konferencijoje tvirtino A. Veryga, pridurdamas, kad kalbant apie Seimo rinkimus ne ką mažiau svarbus yra ir pačių rinkimų patikimumas. Anot jo, internetinis balsavimas šiuo atžvilgiu kelia tam tikrų klausimų.

Kaip ELTA jau skelbė, Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcija siūlo įteisinti internetinį balsavimą Seimo rinkimuose. Apie tokias įregistruotas Seimo rinkimų įstatymo pataisas trečiadienį pranešęs LSDDP pirmininkas Gediminas Kirkilas sako, kad rudenį numatomi rinkimai į Seimą gali neįvykti dėl piliečių baimės prie balsadėžių užsikrėsti koronavirusu.

„Lietuvoje yra ganėtinai griežti įstatymai, nes daugiamandatėje apygardoje reikia surinkti mažiausiai 25 proc. dalyvių. Tuo tarpu dėl pandemijos ir kitų dalykų rinkėjai rinkimuose gali mažiau dalyvauti“, – trečiadienį Nacionalinio saugumo ir gynybos posėdyje aiškino G. Kirkilas, pridurdamas, kad internetu balsavusieji gali būti kritiškai svarbi grupė, norint, kad rudenį Seimo rinkimai apskritai įvyktų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Vėl apie tą virusą kalba. Baikim gąsdinti žmones...Kiek galima? Kažkam tai naudinga ir tai akivaizdu. Pritariu , kad iki 65 metų asmuo manau tikrai galėtų kandidatuoti, o tiems , kuriems 65+ neturėtų būti leidžiama, nes pensijinis amžius nustatytas ir daugelis pensininkų vejami iš darbų, tai kodėl turi būti daromos išimtys seimo nariams, kurie sėdi po 5 ir daugiau kadencijų ir nieko nedaro Tėvynės labui. .Bet čia abejoju ar bus kokie pasikeitimai, nes visiems reikalinga" karmūškė" . O čia ir virš 70 ir 76 net dirba. Absurdas. O posėdžių nelankymas, tai nenusižengimas? Pusė seimo sėdi posėdžių salėje priimant vieną ar kitą svarbų Lietuvai įstatymą. Nieko tie rinkimai nepakeis? Toliau oligarchija ir stambus kapitalas klestės, o visus dusins. O dar globalistai.iš JAV signalus duoda. Kas protingas, tas suvokia.

taip yra

taip yra portretas
KIRKILUI namie sedeti jug jis rizikos grupei priklauso o jis dar vadovauti nori sedek su visais pensininkais namie o ne seime
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių