Paaiškėjo dar vienas kandidatas, nenurodęs ryšių su SSRS tarnybomis

Kilus klausimų, kodėl su Taikos koalicija kandidatuojančio Danuko Arlausko anketoje nenurodytas ryšys su SSRS tarnybomis, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos centras (LGGRTC) rado dar vieną, su sovietinėmis tarnybomis susijusį kandidatą – „Nemuno aušros“ deleguotą Kęstutį Bilių.

„Vyriausioji rinkimų komisija pirmadienį pakartotinai kreipėsi į Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centrą prašydama nurodyti, ar tarp kandidatų yra asmenų, kurie sąmoningai bendradarbiavo su buvusios SSRS specialiosiomis tarnybomis, nepriklausomai nuo to, ar šie asmenys yra prisipažinę neviešai, ar faktas apie jų bendradarbiavimą su buvusios SSRS specialiosiomis tarnybomis yra skelbiamas viešai“, – Eltai teigė VRK atstovė Indrė Ramanavičienė.

„Ketvirtadienio popietę gautas atsakymas, kuriame nurodyti 2 kandidatai: Danukas Arlauskas ir Kęstutis Bilius“, – pridūrė ji.

K. Bilius „Nemuno aušros“ sąraše įrašytas 7 numerius. Jis taip pat yra partijos deleguotas kandidatas Saulės vienmandatėje apygardoje.

Tam, kad rinkėjus pasiektų biuleteniai su kandidatų, atitinkančių Rinkimų kodekso reikalavimus, pavardėmis, penktadienį vakare rengiamas VRK posėdis, kuriame bus sprendžiamas klausimas dėl šių kandidatų registracijos naikinimo.

Kaip skelbta anksčiau, tarnybos Z vyresniuoju operatyviniu įgaliotiniu dirbęs buvęs KGB karininkas D. Arlauskas VRK anketoje nėra nurodęs, jog iki pat Nepriklausomybės atkūrimo dirbo kadriniu KGB darbuotoju.

Pats D. Arlauskas tikina, jog neslepia savo buvusios darbovietės. Visgi, jo teigimu, įstatymas numato pateikti informaciją apie bendradarbiavimą, o ne darbą atitinkamose tarnybose.

Informaciją, ar kandidatas praeityje yra sąmoningai bendradarbiavęs su buvusios SSRS specialiosiomis tarnybomis, VRK suteikia LGGRTC.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

> tam….

> tam…. portretas
kacapiška kgbisto šunakiaule, greit visi būsite ištempti į dienos šviesą ir baudžiami pagal įstatymą. Baigiasi užsislaptinusių komunistpalaikių metas, baigiasi…

tam --,,partizanas ,,, ir su partizanais polit kaliniais

tam --,,partizanas ,,, ir su partizanais polit kaliniais  portretas
tremtiniais , tuo paciu reiketu uzbaigt[ isviesint banditu smetoniniu policaju ir kariskiu nusikaltimus iszudant pokaryje 36 tukst. lietuviu ir 200 tukst zydu.] -ir kurie PATYS PIRMIEJI BUVO PRIES LIUSTRACIJOS PRAVEDIMA PRIES 33 metus , o patys apsikabine stribus,buvusius MGB -istusNKVD istus ir KGB -istus ISTOJO IR SUKURE VIENA PARTIJA TS-LKD ir Polit Kaliniu tremtiniu sajunga

na, manau konservatliberastinej pedofilu partijoj

na, manau konservatliberastinej pedofilu partijoj portretas
tokiu uzslaptintu 75 metams KGB -kandidatu y seima ne vienas ir ne du ,o kaip -- pakerksnuciu prostitutes kusy .....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių