Paaiškėjo, kas pakeis nušalintą Panevėžio merą R. Račkauską

Panevėžio miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį nusprendė pavesti laikinai eiti mero pareigas mero pavaduotojui Valdemarui Jakštui.

Nutarta, kad V. Jakštas miestui vadovaus iki vasario 20 d. arba kol bus priimtas sprendimas dėl Ryčio Mykolo Račkausko nušalinimo eiti mero pareigas.

Kaip ELTA jau skelbė anksčiau, pastarąją savaitę Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminio tyrimo veiksmus – atliko kratas Panevėžio miesto savivaldybėje. Panevėžio merui R. M. Račkauskui pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu.

R. Račkauskas yra įtariamas 2019 m. pavasarį susitaręs su krepšinio klubo „Lietkabelis“ vadovybe dėl 3 tūkst. eurų kyšio, siekiant paveikti savivaldybės administracijos ir savivaldybės kontroliuojamų įmonių vadovus, kad šiam sporto klubui būtų skirta finansinė parama.

R. Račkauskas nuo Panevėžio mero pareigų buvo nušalintas ir praeitoje kadencijoje. R. Račkauskas baudžiamojon atsakomybėn patrauktas korupcijos byloje, kurioje jis kaltinamas prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu. Byla vis dar nagrinėjama teisme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Sodinkit eilinį 'tulpinį'!

Gailestingas

Gailestingas portretas
Ka reiškia išsisukti?Gali buti nubaustas,bet...pirmiau turi padaryti nusikaltimą.

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Nepakanka mokėti suktis - reikia mokėti išsisukti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių